Wen Volf wint 1e editie Dre Huijbers-bokaal.

Dre Huijbers-bokaal 2012

v.l.n.r. Piet van Dooren, Jos Bierens, Johan Martens, Lydia Huijbers, Wen Volf, Bert Vermeulen, Jo Roest, Jo Janssen, Kees Castelijns en op de voorgrond Fons Meulenbroeks. Op de foto ontbreken Ep Visser en Adrie Dijkmans.

 

Aan het begin van de finale-avond was alles nog mogelijk met nog 5 kandidaten voor de trofee. Op de libre-tafel werd al snel een van die kandidaten van de lijst afgevoerd. In een partij van slechts 9 beurten werd Jo Jansen door Jo Roest een illusie armer gemaakt, en kon Jo Roest zijn eerste 2 punten incasseren.

Op de kader-tafel verkeerde Piet niet in die vorm om Bert zijn titelaspiraties te ontnemen. In een eveneens 9 beurten durende partij wist Bert zijn kansen levend te houden, wetend dat zijn moyenne % beter was dan dat van zijn opponent die op de libre-tafel aan zijn afsluitende partij nog moest beginnen. Bij verlies van Wen zou Bert dus als eerste eindigen, en zouden Kees en Johan, die  nog tegen elkaar moesten spelen, beslag kunnen leggen op de tweede plaats.

Spanning voldoende.

Op de kadertafel was de spanning te merken, maar wist Kees zich uiteindelijk in een matige partij Johan van het lijf te houden. Weer een kandidaat minder. Alles was dus afhankelijk van de laatste partij waarin Wen Volf en Fons Meulenbroeks de degens kruisten. In een meer spannende dan spetterende partij leek het er aanvankelijk op dat Wen een gewonnen wedstrijd stond te spelen, en hij zo dus onbereikbaar zou worden voor opponent Bert. Tot plots de carambolemachine stokte, en Fons carambole na carambolevan zijn achterstand afsnoepte, en zelfs met 5 caramboles voor kwam, maar op slechts twee caramboles van de finish miste. Deze nog onverwachte kans werd door Wen met beide handen aangegrepen en hij wist op de zijn bekende wijze zijn nog 7 benodigde caramboles voor de titel bijeen te sprokkelen.

Spannend dus tot en met de laatste beurt van het toernooi.

Na een dankwoord door de voorzitter werd door Lydia de DRE HUIJBERS TROFEE uitgereikt aan Wen Volf. Aan alle deelnemende spelers werd door haar ook nog een ‘Belgisch Bittertje’ aangeboden. Verder bedankte zij alle deelnemers, en in het bijzonder Jo en Jos voor hun bemoeienissen voor dit toernooi. Verder de hoop uitsprekend dat dit een jaarlijks terugkerend evenement zal worden. In een gezellige ambiance werd de avond verder voortgezet met een hapje en drankje, en werden er nog diverse wedstrijden met de mond gewonnen die in werkelijkheid dik verloren werden!!

Kijk hier voor de eindcijfers van dit toernooi !

Namens ons

Iedereen hartelijk dank !!

Jos Bierens en Jo Roest.