Weer verlies Dubac 2

Waar team 1 en 3 van Dubac in de competitie draaien als een tierelier, en afwisselend de kop van de ranglijst innemen, kan team 2 maar ternauwernood aan de laatste plaatst ontsnappen. Ook tegen de Ster uit Hoogeloon kon, ondanks de winst van Jos, hierin geen verandering worden gebracht.

Wim kon in de openingspartij tegen Cees van Loon geen vuist maken. Een stand van 48 tegen 52 na 14 beurten, met 40 caramboles minder te maken bood Wim nog wel kansen, maar Cees poetste deze handicap in de daaropvolgende beurt weg. Wim moest lijdzaam toezien hoe Cees doorging met scoren en hij zelf maar niet de ballen onder controle kon krijgen. Dit resulteerde in een 21 beurten nederlaag. Cees. 140. Wim 84. Een gemiddelde van 4.0. Goed voor 8 punten.

Jo kan deze competitie zijn draai helemaal niet gevonden krijgen. Tegen Albert Sol kreeg hij ook weer geen poot aan de grond. Met 16 en 15 als hoogste series in een wedstrijd over 17 beurten kan je ook niet meer dan een nederlaag verwachten, die Albert hem dan ook met een nog prachtige serie van 75 presenteerde. Misschien dat hij in zijn aanstaande vakantie energie kan opdoen om uit deze vormcrisis te geraken. Albert 160. Jo 72. Een gemiddelde van 4,23. Goed voor 6 punten.

Na deze twee partijen in mineur werd het toch nog genieten van een weer in vorm zijnde kopman Jos. Tegen oud teamgenoot in de kadercompetitie Bert Vermeulen, toonde Jos weer eens zijn klasse. Niet schrikkend van een opening van 36 tegen 2 in 5 beurten, beet Jos zich vast inde partij, om met 31, 72!! en 34, Bert in de elfde beurt definitief op de knieën te drukken. Bert 75. Jos 170. Een gemiddelde van 15,45. Goed voor 15 punten.

 Jos Bierens

Einduitslag:

De Ster  38  –  Dubac2   29

18 december zijn er weer nieuwe kansen tegen Poedelvrees.