Spannende ontknoping in Eersel voor Dubac 1

Dubac 1 speelde deze week de derby in Eersel tegen BV De Kraanvogel , onder het toeziend oog van enkele liefhebbers werd het  een spannende match.
Voor Theo Verwimp misschien wel heel speciaal om als Eerselnaar in Duizelse dienst in Eersel te spelen tegen je oude club, tegen Peter van der Heijden die in de recreantencompetitie bij BC Eersel je teammaat is.
Of dit allemaal meegespeeld heeft is niet bekend, maar beide spelers kwamen niet echt los. Peter nam wel de leiding , maar moest ook 30 caramboles meer maken. Toen Theo in het zicht van de finish kwam kreeg hij ook nog enkele kansen, maar Peter maakte in de 30e beurt de partij uit, 110-68 , voor Theo lagen er 8 punten klaar.
Ep Visser neemt het dan op tegen Hans van de Vecht die verhoogd was naar 150 car.
Hans begon meteen goed en na 10 beurten was de stand 88-33 in zijn voordeel en leek Ep er niet aan te komen. Toch bleef Ep rustig en met gedegen spel , en iedere beurt goed benuttend kon hij de partij omdraaien . In 17 beurten wint Ep ; 113-90.
Tussenstand 19-23 voor Dubac 1, dus zou de laatste partij de beslissing brengen.
Piet van Dooren speelt dan tegen Johan Kruimer , de uit Almere afkomstige nieuwe inwoner van Eersel, is met 200 car.libre  hun  nieuwe kopman.
Dat Johan uit het goede hout gesneden is liet hij meteen zien door te beginnen met een serie van 99 !
Piet kon aan de bak , maar antwoordde meteen met 57 en 54, het werd een spannende strijd Johan kreeg mooi spel en kon dus iedere beurt uitmaken, en Piet die kader moet spelen en 50 caramboles meer moet maken, bleef er in geloven. Johan liet enkele kansen liggen , maar Piet speelde ijzersterk en na 10 beurten had Piet zijn 250 kadercaramboles bijeen. 184-250 een knappe overwinning.
Ook de teamoverwinning was met 31-38 voor Dubac 1, dat zich hierdoor de komende week weer koploper mag noemen.
De avond werd gezellig afgesloten.
Op 18 december staat de thuiswedstrijd tegen De Ster op de rol.
Groeten Hans Wintermans