Verlies ut Twidde tegen ’t Vrijthof

Het begin van het weekend met een uitwedstrijd tegen ’t Vrijthof in Oirschot. Deze keer zonder omwegen maar wel met flinke plensbuien onderweg. Maar goed dat we niet op het fietske hoeven…

Paul startte sterk tegen Bert Verhagen, met een serie van 19 in de eerste beurt. Kon dit echter geen goed gevolg geven door enkele missers in de volgende 6 beurten. Ook Bert kwam niet van de grond, en Paul kon in de 8e beurt weer een serie plaatsen van 26 waardoor de tussenscore op 24-49 kwam. Door verder met kleine series van 8-13-9 en 6 speelde Paul de partij uit in 16 beurten en met een gemiddelde van 5,6 kon hij tevreden zijn.

Jo mocht vervolgens aantreden tegen Jan van den Biggelaar, 130 tegen 110. Jan had een redelijke goeie start met 36 caramboles in 3 beurten, terwijl Jo begon met 2 poedels en een kleine serie van 6. Daarna begon het bij onze nestor wat te lopen en met 11, 12 en 14 was het bij 9 beurten 68 -58 voor Jan, en dus alles was weer mogelijk. Echter Jan dacht hier anders over. Met in de laatste 4 beurten een serie van 10, 19 een misser en een slot van 33 kon Jo niets anders dan er het maximale er nog proberen uit te halen in de nastoot. Met een serie van 32 kwam hij nog tot 93 caramboles. In 13 beurten en een gemiddelde van 7,1 was ook dat een mooi resultaat.

Lest best was onze Jos tegen Henk van der Leeden. Allebei moeten ze er 170 dus dat beloofde een mooie partij tussen een liberale en een kadrist. Ook twee spelers met allebei veel gevoel voor de bal. Henk begon sterk met 68 in de eerste 3 beurten en Jos kon meteen in de achtervolging. Dit lukte hem aardig door een paar series van 17 en 23, en stond het in de 12 beurt 107 – 92. Maar Henk herhaalde het huzarenstukje van Jan met 12, 28, 18 en gaf Jos nog één beurt om daarna de resterende 5 caramboles weg te tikken. Jos wist in de nabeurt geen potten meer te breken. 170 voor een goed gespeelde Henk en 112 voor Jos in 16 beurten. Iets onder zijn gemiddelde, maar zeker geen slechte partij.

Helaas ging het extra punt ook naar ‘t Vrijhof, en mochten we ondanks goed spel toch maar 2 punten mee naar huis nemen. Na 7 ronden blijft ut Twidde nog tweede, maar de achterstand op koploper Poedelvrees loopt wel op naar 7 punten. De volgende wedstrijd is dan ook een 14 punten strijd tegen de club uit Vessem. Hopelijk profiteren we van het thuisvoordeel, de kaartverkoop is reeds gestart!

Groet

Paul