Dubac 1 wint inhaalwedstrijd tegen Dubac 3.

Het blijft toch een vreemde bedoening; elke week een beroep doen op reservespelers en invallers. Dat lijkt vervelend maar het valt ook erg mee. Je gaat met meer mensen om, leert anderen ook beter kennen en waarderen en dan blijkt nog meer dat Dubac een leuke vereniging is waar mensen voor elkaar opkomen en waar creatief gezocht wordt naar oplossingen. Dat bleek vandaag maar weer een keer. Jac en Paul waren bereid om in te vallen en dat is plezierig. Alleen Theo was er bij als ” echte” Dubac 1 speler maar dat maakte eigenlijk niets uit.
Theo begon zijn partij tegen Ep en dat was aanvankelijk wat aarzelend. Beide spelers hadden een stroeve start en pas in de 6e beurt maakte Theo zijn eerste serie van 14. Dat was een omslag in de wedstrijd want vanaf dat moment nam Theo meer het initiatief  en met kleinere series speelde hij naar de overwinning. Hij kreeg ook goede aanvangsstoten en daar maakte hij dankbaar gebruik van. In de laatste 6 beurten maakt hij 30 caramboles en dat is prima. Ep speelde eigenlijk een ongelukkige partij, veel ballen misten op een haar en dat is ook frustrerend. Hij bleef bij zijn rustige spel en dat gaf Theo goede kansen die hij ook benutte. Eindstand 80 tegen 45 in 20 beurten en dat is boven het gemiddelde.
Paul speelde zijn partij tegen Cees. Cees is een gevaarlijke tegenstander, sterk over band en in staat tot grote series. Ook hier een wat stroeve start en een rommelige wedstrijd. De partij begon pas echt toen Paul in de 9e beurt een serie van 34 maakte. Cees reageerde onmiddellijk met een serie van 38 en dat was ook het hoogtepunt van de wedstrijd. Daarna kabbelde de partij voort totdat Paul de partij uitspeelde 90 tegen 109 in 21 beurten.
De laatste partij was Jac tegen Adri, en dat was voor Jac geen onverdeeld genoegen, hij kreeg geen vat op het materiaal, miste veel bandstoten op een haar en bleek eigenlijk geen kans te hebben tegen Adri die  ook niet echt goed speelde; hij had ook moeite met het tempo, speelde veel ballen achter elkaar en speelde een wisselvallige wedstrijd. Heel mooie caramboles werden afgewisseld met simpele missers. Jac kon daar niet van profiteren; hij speelde ronduit een ongelukkige partij, veel missers op een haar,  achterom spelen en moeite met trekballen. In het begin ging het slecht, pas na de 12e beurt kwam hij een beetje los  maar toen was de achterstand al erg groot, 116 tegen 26. Jac hield wel vol en kwam uiteindelijk tot 78 caramboles tegen 220 van Adri. De laatste series van 27, 20 en 13 waren Jac te machtig.
Volgende week weer thuis, alle drie de teams spelen thuis dus er vanalles te beleven.