Dubac 1 behaalt regelmatige overwinning dankzij goede invallers

Het leek een lastige opgave te worden in Budel omdat het hele team vervangen werd. De rechterhand van Piet in het gips en linkerschouder en nek van Bart in puin en Theo die zijn plaats afstond aan Bas. Misschien moeten we in de toekomst even kijken of er van de verschillende geblesseerde spelers wat onderdelen uit te ruilen zijn zoals een rechterhand van Bart gekoppeld aan een linkerhand van Piet, of heupen inruilen tegen gekneusde ribben enz. Gezien het steeds ouder wordende ledenbestand in de Kempen moet hier toch een creatieve oplossing voorhanden zijn zou je zo denken. Misschien een leuke taak voor het bestuur😀
In ieder geval zouden we wat sponsoring moeten zoeken bij de diverse zorgverzekeraars, fysiotherapeuten, levering van medische hulpmiddelen ed. Dat lijkt me gezien de toekomst zinvoller dan garages, supermarktketens, aannemers oid.
Maar goed terug naar de wedstrijd. Jac speelde openingspartij tegen René, en dat leek snel een uitgemaakte zaak. René startte sterk met series van 15, 41!! En kwam in 3 beurten al op 58 tegen Jac 14. Jac had in het begin wat moeite met de banden maar toen dat euvel eenmaal onder de knie was werd het steeds meer een echte wedstrijd. Jac scoorde er gedegen op los en met goed bandspel kwamen er toch reeksen van 11, 8, 19, 12, 14 en 10. En dat schoot goed op richting de 110. Rene viel behoorlijk stil, maakte onnodige missers en voelde de spanning toenemen. Gelukkig voor hem herpakte hij zich nog net op tijd en speelde de 100 punten bijelkaar in 17 beurten. Een goede prestatie. Jac bleef achter op 97 en met een gemiddelde van 5.7 kon hij ook terugkijken op een goede partij.
Paul speelde een partij tegen Hans Jürgen en dat was een herhaling van vorige week. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en dat was nu ook weer her geval. De wedstrijd kabbelde rustig door met Paul steeds aan de goede kant van de score en bij 58 voor Paul en 19 voor Hans Jürgen in beurt 12 leek het wel voorbij te zijn. Maar Paul verzaakte toch om de wedstrijd wat sneller uit de spelen en gaf Hans Jürgen zo de kans om terug te komen, die maakte er dankbaar gebruik van. Met series van 10, 16, 13, 4 en 8 kwam hij op 75 tegen Paul 70. Gelukkig maakte Paul het in de 21e beurt uit met zijn enige goede serie van de avond. Eindstand 90 Paul en 75 Hans Jürgen.
De laatste partij tussen Johan en Bas moest de beslissing brengen. Bas liet er geen misverstand over bestaan wie de favoriet was, met een beginnetje van 36, gevolgd door reeksen van 43, 21, 29, kwam hij in beurt 7 op 131 caramboles; Johan had er toen 32. Toen haperde het wel bij Bas, hij had voor de resterende 39 punten nog 10 beurten nodig. Een slotserie van 25 was wel weer oke. Johan kon daar niet tegen op maar kwam wel goed terug tot 82. In 18 beurten was het gedaan.
Eindstand 5 2 voor Dubac 1 met dank aan de goede reserve spelers.
Bart.