Puntendeling Babbel 1 Dubac 1.

Na carnaval; nieuwe lakens, nieuwe banden en nieuwe ballen. We hadden bij gerucht vernomen dat het weer tip top in orde zou zijn in Wintelre en dat was ook zo. Materiaal was uitstekend en het was even wennen maar daarna liep het voortreffelijk. Theo begon tegen Cees en het was aanvankelijk erg zoeken. Cees had het het eerst voor elkaar, 13 in 2 beurten en Theo nog niks. De partij kabbelde vrolijk verder; 6 beurten Cees 13 en Theo 7. Het publiek begon vriendelijk wat te rekenen en ( met dit tempo van caramboleren) kwam tot een mogelijke einddatum van 2 maart voor de gehele wedstrijd. Het zou op zijn minst een lange nacht worden dachten we en Hein werd vast ingeseind dat er wellicht verlenging tot minstens 02.00 uur aan zat te komen. 11 beurten 29 15 voor Cees. Beurt 13, een serietje voor Cees van 10. Theo was er niet van onder de indruk en maakte er meteen 12. Dat kantelde de partij, Cees bleef heel matig spelen en Theo rook zijn kans. Een serie van 19 bracht hem een voorsprong in de partij en die liet hij niet meer los. Nog wat haperingen op het einde en Cees nog 2 series van 14 en 17 konden daar niets meer aan veranderen. Theo bereikte zijn 80 punten in 26 beurten en eindigde nog net boven drie gemiddeld.
Het tijdschema kon gelukkig toch wat worden aangepast.
Tweede partij was Albert tegen Bart, zij kennen elkaar door en door, een korte partij was zeker mogelijk. Albert begon het beste aan deze partij 16 in 2 beurten en Bart pas 2. Vervolgens Albert 34 Bart 11 in 6 beurten. Albert kreeg goede verzamelballen maar speelde vaak net wat te hard waardoor hij zijn klein spel niet kon spelen.  Het werd Bart toch allemaal wat te flauw en in beurt 8 begon hij pas te biljarten,
kreeg grip op het materiaal, kon wel de rappels op maat spelen en het leed was snel geleden. Met series van 21, 51, 44 en 8 werd Albert vakkundig opgerold. 140 tegen 51 in 11 beurten en de buit was binnen. Gemiddeld 12,7 is goed genoeg. Iedereen blij want misschien zou het toch nog een eendaagse wedstrijd worden.
Partij 3, Wil tegen Piet. Dat werd een lust voor het oog. Wil had zijn zinnen gezet op een korte partij en dat werd het ook. Wil maakte de acquitstoot en miste vervolgens. Piet greep de eerste kans en startte met 21. Dat werd voor Piet ook meteen het hoogtepunt van de avond. Er was niet veel te beginnen tegen Wil, die er duidelijk de turbo op had gezet. Piet speelde ook wel een beetje ongelukkig, ballen net vast aan de band o.i.d maar daar had Wil geen boodschap aan. Met series van 21, 27, 20, 63 en een slotserie van 102! Liet hij Piet alle hoeken van het vernieuwde biljart zien. Het was een mooie partij, niet allemaal vlekkeloos maar Wil repareerde wel vakkundig de zelf gemaakte foutjes en in 8 beurten had hij zijn 250 punten gemaakt. Piet bracht het nog tot 47, had eigenlijk geen tijd meer om zijn prestatie te verbeteren.
De eindstand was 24 tegen 24 en daar kon iedereen wel vrede mee hebben. Om 23.07 was de partij gedaan. Wat kan een mens zich toch vergissen in de tijd😉.