Ook ‘Rond 50’ moet buigen voor Dubac2

In een stormachtige avond heeft Dubac2 ook afgerekend met Rond 50. Terwijl buiten de takken rondom de Smis waaiden hadden de Dubac boys er ook goed de wind onder tegen een tweetal uit Veldhoven omdat wegens een verhuizing de kopman Bernhard Konings ontbrak. Een dubbelpartij was dus noodzakelijk, en aan Ad Rommers de eer deze taak te vervullen.Als eerste mocht hij aantreden tegen Jo Roest die er op gebrand was om zijn goede vorm van de laatste twee wedstrijden weer te etaleren. Die slaagde hierin behoorlijk, en na 8 beurten stond er een tussenstand van 61 tegen 12 op het scorebord. En na nog eens 8 beurten was de eindstreep bereikt. Jo 125. Ad 23. Een gemiddelde van 7,81. Goed voor 15 punten.

Om Ad niet twee partijen achter elkaar te laten spelen, werden eerst Adri en Peter Welten aan de tafel geroepen. Adri startte goed met 12 en 30, maar wellicht door de wind kwam hij niet meer vooruit. 20 caramboles in 6 beurten is niet des Adris’. Maar ook Peter had last van tegenwind en de stoten waaierden over de gehele tafel. Rond de 15 beurt leek het dat de wind ging liggen, maar er stak een stevige storm op bij zowel Adri als Peter. 99 caramboles om 59 in drie beurten!!!! Beide spelers lieten zich niet de wind uit de zeilen nemen en belandden in het eindspel met voor Adri nog 53 en voor Peter nog 8 te gaan. Peter 0 Adri 0 Peter 7 (nog 1) Adri 2. Peter 0 (nog steeds 1) Adri in een uiterste krachtinspanning zeilde scherp tegen de wind met 46. Vijf te weinig voor de overwinning want Peter kon de door Adri keurig verzamelde stoot niet missen. Adri 250. Peter 91. Een gemiddelde van 12,5. Goed voor 9 punten.

Ad Rommers had ondertussen zijn ‘win(d)jack’ weer aangetrokken, maar voordat hij zijn knopen goed had vastgemaakt, was Jos met de wind flink in de zeilen al uit zicht verdwenen. Met 85 tegen 16 in 8 beurten had hij er goed de wind onder. Jos riskeerde ook niet dat de wind zou gaan draaien, en liet die ook niet door het hek waaien maar stoof met veel rugwind in 3 beurten, met 145 caramboles naar de finish waar Ad nog net de laatste knopen van zijn jack vastmaakte. Jos 230. Ad 28. Een gemiddelde van 20,9. Goed voor 15 punten.

Eindstand

Dubac2 39  Rond50  24. In Veldhoven weet men nu uit welke hoek de wind waait

Komende wedstrijd op 24 november bij ‘ons Els ‘ in Vessem.