Kaderteam slaat na Carnaval een ander vat aan

De eerste wedstrijd na de Carnaval is het kaderteam van Bouwcenter van Hoppe uit een ander vaatje gaan tappen. In de uitwedstrijd tegen ABC ‘t Topke in Afferden verrasten de Dubacer kadristen de tegenstanders met behoorlijk goed spel. Dat het gelijkspelen ook nog in het systeem zit bij  Bouwcenter van Hoppe bleek uit de 2 eerste partijen van de avond die beiden in een gelijkspel eindigden. De punten van de beide partijen na de pauze gingen mee naar Duizel.

De tegenstander van Piet van Dooren ging buitengewoon goed van start. Jeffrey van Heesch zat na een paar beurten al op zo’n 100 caramboles. Een duidelijk signaal voor Piet dat de kat niet lang uit de boom gekeken kon worden. Piet pareerde de felle aanval met een prima serie van 79 en trok daarmee de stand weer gelijk. De partij was een spannend gevecht met 2 spelers die geen van beide wilden verliezen. En dan speel je dus gelijk. Na 7 beurten was het pleit beslecht (180/180 tegen 170/170). Kees Castelijns speelde op de andere tafel tegen Ger van Deur. Ook deze partij ging gelijk op. De goed lopende biljarttafels ondersteunden goed spel van de biljarters. Alhoewel Kees na zijn partij klaagde dat de ballen moeilijk in hun achteruit waren te krijgen. Ook deze partij eindigde in een gelijkspel. In de gelijkmakende 14e beurt wist Kees met een uiterste inspanning een gelijkspel af te dwingen (150/150 tegen 110/110). Na de pauze kwamen Johan Martens en Ad van Mol aan het biljart. Alexander Geene de tegenstander van Ad had duidelijk niet zijn beste avond. Alles net niet of achterom. Ad produceerde ook in deze partij weer een mooie serie (54). Met een beetje meer alertheid had Ad deze partij enkele beurten eerder kunnen eindigen. Nu duurde het tot de 13e beurt voordat de laatste carambole werd gemaakt (110/110 tegen 36/110). Johan Martens mocht het opnemen tegen libre topklasser Daan Glissenaar. Johan speelde een strakke partij zonder tot echt hoogstaand spel te komen. Behalve een mooie serie van 60 liep het bij Daan ook niet erg lekker en moest hij lijdzaam toezien dat Johan in de 11e beurt de partij naar zich toe trok (140/140 tegen 100/150). Door deze winstpartij kwam de eindstand 2 – 6 in het voordeel van Het Dubac kaderteam op het scorebord.

De volgende wedstrijd speelt het Dubac kaderteam “Bouwcenter van Hoppe” op donderdag 16 maart thuis tegen De Oase uit Sittard.