Dubac2 dwingt winst af tegen De Ster

Met een winst, een verlies en een gelijkspel heeft Dubac2 tegen de Ster 38 punten aan het totaal toegevoegd. Jo moest aantreden tegen de, vorig jaar nog, kopman van de Sterbrigade, Cees van Loon. Met de grote nederlaag tegen ’t Vrijthof nog vers in het geheugen moest vandaag weer aan het gemiddelde worden gesleuteld. Met 80 caramboles in 4 beurten leek dit aardig te gaan lukken, maar dat was buiten Cees gerekend. Met nog maar 35 punten voor Jo en 100 voor Cees zou de overwinning dus nooit meer in gevaar mogen komen, en zou het gemiddelde weer stijgen. Zou. Volledig uit het niets hield het scoren op en Cees zette de opmars in. Eindelijk, in de 21e beurt wist Jo eindelijk de eindstreep te passeren. Waarna Cees in de nabeurt de stand gelijk wist te trekken. Jo 115. Cees 145. Een gemiddelde van 5,47. Goed voor 14 punten.

Jos was voor deze partij gekoppeld aan de, begin dit jaar nog, kopman uit Hoogeloon, Albert Sol. Twee libre spelers, die bij elkaar graag de kaas van het brood eten. Er ontspon zich een mooi gevecht met wisselende kansen, waarin Jos uiteindelijk de winst aan Albert moest laten. Voor de bonus duurde de partij voor Jos een beurt te lang, en voor Albert net lang genoeg. Jos 210. Albert 175. Een gemiddelde van 11,05. Goed voor 9 punten.

Om de avond niet te lang te laten duren werd voor wedstrijd 3, gelijktijdig gespeeld met de wedstrijd van Jos, uitgeweken naar tafel twee, waar Adri het op mocht nemen tegen de huidige kopman, die vorig jaar een sabbatical had ingelast, Bert Vermeulen, de parttime teammaat van het Hoppe kaderteam. Adri kende geen ontzag voor de naar zijn vorm zoekende Bert. Met geen briljant spel maar wel zeer degelijk, liet hij na 13 beurten zijn 255e carambole noteren, Bert gedesillusioneerd met 42 caramboles en slechts 2 punten achterlatend. Adri 255. Bert 42. Een gemiddelde van 19,61. Goed voor 15 punten.

Einduitslag.

Dubac2  38  –  De Ster 31.

Dinsdag 14 maart wordt er afgereisd naar Mierlo, tegen Karper ’83