Dubac2 weer met beide benen op de grond.

Met de vijfenveertig punten van de vorige wedstrijd nog in gedachten werd afgereisd naar Oirschot om in  cafe het Vrijthof tegen de spelers van de gelijknamige vereniging deze overwinning een zo goed mogelijk vervolg te geven. Jo had zich voorgenomen om tegen of Jan v.d. Biggelaar of Nol van Stralen, die ook proberen het spelletje te spelen zoals het moet,  te gaan werken aan zijn gemiddelde dat in de loop van de competitie was gedaald tot onder de 5. Groot was dan ook zijn teleurstelling toen hij te horen kreeg dat hij wegens ziekte van genoemde spelers aan moest treden tegen reserve Frans Smetsers, die een aardig eindje kan driebanden. Vanaf de aanvangsstoot tot en met de nastoot (de makkelijkste beginstoot) was er voor Jo geen eer te behalen. 32 beurten duurde de ellende en zijn gemiddelde was nog verder gezakt. Frans 75. Jo 55. Een gemiddelde van 1,71. Goed voor 4 punten.

Ruim beter verging Het Jos Bierens die in  Rob van den Boom een speler in vorm trof. Zich hiervan bewust speelde hij zeer bekwaam in 5 beurten naar 100 caramboles, waarin Rob slechts 1 x de 30 aantikte. 100 tegen 37. Met nog eens 35 en een misser van Rob leek een eenvoudige overwinning op komst. Een simpel draaifoutje van Jos  om de grote hoek leverde Rob een ideale americaine positie, die hij met 92 punten aardig wist uit te buiten. Jos reposteerde nog wel tot 197 maar de winst in 11 beurten was voor Rob. Rob 145. Jos 195. Een gemiddelde van 17,9. Goed voor 11 punten.

De in grootse vorm stekende Adri Dijkmans was gekoppeld aan de altijd onberekenbare Henk van der Leeden. Ook Adri was hiervan op de hoogte en denderde in 10 beurten naar 200 caramboles. Hier kon Henk slechts 39 punten tegenover stellen. Even nam Adri een ‘rustpauze’ en moest 3 nulbeurten laten noteren waarvan Henk gebruik maakte door 60 punten te scoren. Verder liet Adri het niet komen en speelde bekwaam naar zijn dit jaar 14e overwinning. Henk 124. Adri 255. Een gemiddelde van 13,42. Goed voor 12 punten.

Einduitslag

Vrijthof Libre  37  –  Dubac2  27

Op 7 maart wordt in de Smis gespeeld tegen de Ster.