Kaderteam heeft last van de 13e

De 13e van de maand hangt voor het Dubac kaderteam Bouwcenter van Hoppe onder het verkeerde gesternte. Het leek of de biljartballen waren behekst. Waren het de buitenaardse krachten of toch de met regelmaat overvliegende gemotoriseerde vogels van Airport Eindhoven die naar grote hoogte stegen. Het antwoord is niet bekend wat parten speelde in het rollen van de ballen. Het kaderteam wist in ieder geval niet hoger te stijgen dan het maaiveld.
Een 2 – 6 thuisnederlaag tegen VOP De Witte Hoeve uit Venray was het gevolg.

Ad van Mol en Kees Castelijns begonnen als eerste aan de strijd met de opponent. Ad ging hopeloos verloren tegen Lei Steegh (87/110 tegen 110/110 in 21 beurten). Als je de 110 punten in 21 beurten niet bij elkaar weet te sprokkelen kun je spreken van een slechte partij. En dat was het. Op het andere biljart ging het voor Kees niet veel beter.
Na 17 beurten kwam Kees op slechts 5 caramboles van het einde van de partij. Met tegenstander Jan Brueren op behoorlijke achterstand. “Kat in het bakje” zou je denken. Echter de volgende 4 beurten nam voor Kees alleen het nestje poedels steeds met één toe. In de gelijkmakende beurt stribbelde Kees nog even tegen, maar hij bleef steken op 2 caramboles (120/120 tegen 108/110 in 22 beurten). Voor de 2
e ronden betraden Johan Martens en Piet van Dooren het strijdperk. Johan vocht en bleef al strijdend de bovenliggende partij. Vooral naar het einde van de partij wist Johan met een rijtje kleine series het gat met de tegenstander dusdanig groot te maken dat Jan Zanders aan het kortste eind trok. De eerste 2 punten voor het Dubac kaderteam werden door het publiek met gejuich onthaald.
Piet van Dooren moest het opnemen tegen Piet van Rengs. Als het hoofd andere dingen heeft te verwerken dan de vraag hoe maak ik die carambole maken dan gaat dat niet meevallen. Piet was niet in zijn normale doen en kon het spel niet spelen zoals hij graag wil. Zijn tegenstander was het die als eerste zijn te maken caramboles uit de keu liet rollen (140/140 tegen 137/190 in 12 beurten). De strijd tussen Bouwcenter van Hoppe en ons VOP De Witte Hoeve eindigde in 2 – 6 voor de gasten uit Venray.

De volgende wedstrijd van het Dubac kaderteam is op vrijdag 21 oktober uit tegen De Mert – Eurobiljarts in Born.