Adri Dijkmans uitblinker tegen ’t Vrijthof

Dubac 2 speelde dinsdag tegen ’t Vrijthof uit Oirschot, Adri Dijkmans  ( 230 k5 ), die eerder weg moest, speelde de eerste partij, zijn tegenstander was Henk van de Leeden ( 160 ).

Vanaf het begin zat Adri goed in zijn spel, prachtig om te zien hoe goed Adri de ballen dirigeert en steeds de controle houdt, over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het was een One Man Show met als hoogtepunt een serie van 104 !, in 10 beurten was Adri uit 23 moy en 15 punten rijker.

In de volgende partij speelde Hans Wintermans tegen Nol van Stralen. Nol ook een goede bandspeler scoort meteen  goed, terwijl Hans geen grip op het spel krijgt loopt Nol steeds verder uit. Met 35 caramboles in de laatste 2 beurten geeft Hans de stand nog een draaglijker aanzien, en zoals later blijkt nog net genoeg voor zijn bonus. Maar het is niet genoeg voor de winst want Nol gaat in 14 beurten uit.

Tenslotte Jos Bierens ( 230 GH ) en Jan vd Biggelaar ( 105 ), in deze partij scoort Jos regelmatig en blijft steeds op voorsprong, maar Jan blijft goed op zijn schema. Het blijkt weer eens hoe moeilijk het is 0m het grote verschil in caramboles weg te werken en ook nog in een moeilijkere spelsoort.

Jos brengt de ballen een paar keer in de serie, komt ook goed de hoek door maar dan liggen ze weer vast en dat is weer opzetten. Vd Biggelaar maakt de partij in de 20e beurt uit stand: 191-105.

Eindstand 32-32, hierdoor blijft Dubac 2 bovenin meedraaien, over 14 dagen wacht Se Ster uit Hoogeloon.