Nipte overwinning Dubac1 in Helmond

Afgelopen dinsdag reisde koploper Dubac 1 af naar Helmond om het op te nemen tegen de huidige kampioen in de C1; De Karper ’83.Ep visser ( 95 car. ) opende tegen Johan Kloft ( 75 car. ), Johan ging vlot van start , terwijl Ep wat opstartproblemen kende. Johan die al een voorsprong had maakte in de 15e beurt een serie van 25 en de finish kwam in zicht. Ep die een straatlengte achterstond moest van ver komen, maar deed dit ook. Hoewel hij niet echt groots speelde bleef hij erin geloven, Johan ging in de 30e beurt uit maar Ep maakte zijn laatste 3 in de nastoot. 75-95 gelijkspel en een 11-11 tussenstand.

Vervolgens is het de beurt aan Hans Wintermans die teamcaptain Theo Verwimp verving. Hans die met 20 car. verhoogd was naar 115 car.  nam het op tegen Jan van der Steen ( 83 car.), Hans die netjes speelt begint veelbelovend. Jan die een paar mooie posities krijgt gaat goed mee, als het spel dan wat ruimer wordt haakt Hans af en lijkt een nederlaag onafwendbaar. Toch weet Hans de ballen nog in de serie te spelen, hij had uit kunnen maken maar zijn arm deed niet wat het hoofd wilde en strandde op 5 caramboles. Van der Steen wist hoe laat het was en maakte zijn 83 vol. In de nabeurt wist Hans zijn laatste 5 nog te maken; 83-115 en een 25-22 tussenstand.

Dan zijn de kopmannen Harry Vogels ( 160 K3 ) en Piet van Dooren ( 255 K3 ) aan de beurt voor de hoofdschotel van de avond. Piet komt door het zeer moeilijke aanvangsspel moeizaam op gang. Harry echter kan volop profiteren van het verzamelwerk van Piet en neemt flink voorsprong. Dan komt de ervaring van Piet te pas, Piet die zijn rust had bewaard komt helemaal in zijn ritme, met fraai kaderspel op de kop van de tafel is hij niet meer te stoppen, met een hoogste serie van 68 voor Piet wint hij in 15 beurten .Uitslag 137-255. Beide spelers scoren de bonus, en er is een nipte 36-37 overwinning voor Dubac 1.

Er werd nog gezellig nagetafeld en de catering was weer goed verzorgd.

grtz. Hans Wintermans