Kaderteam houdt koploper op gelijkspel

Kaderteam Bouwcenter Van Hoppe bood goed weerstand in de wedstrijd tegen de koploper van poule 8 in de Nationale kadercompetitie. Het waren Piet van Dooren en Johan Martens die de tegenstander de punten afsnoepten. Het team van VOP de Witte Hoeve was niet in de sterkste formatie naar Duizel afgereisd omdat Guido Kauffeld andere biljartverplichtingen had. Mogelijk was dat de doorslag dat de kadristen uit Venray niet verder kwamen dat een gelijkspel.

Omdat het team van VOP de Witte Hoeve maar met 3 spelers de tocht naar Duizel kon maken en de onderste speler dus een dubbelpartij mocht spelen werd de speelvolgorde aangepast. Ad van Mol en Johan Martens gingen als eersten van acquit. Ad zit al geruime tijd in een vormcrisis en had de ijdele hoop dat de overwinning van de vorige wedstrijd het tij zou keren. Helaas voor Ad, de vervelend smakende beker is nog niet leeg. Door slecht spel, geen geluk en moeilijke aanvangsstoten werd de partij een ware lijdensweg. Tegenstander Piet van Rengs had geen medelijden met de man uit vorm en trok de partij met regelmatige scores naar zich toe (130/130 tegen 41/110 in 14 beurten).

Johan-Martens1

Met Johan Martens ging het een heel stuk beter. De training- en instructiearbeid begint zichtbaar vruchten af te werpen. Na slechts 7 beurten had Johan zijn tegenstander op de rug liggen. Het hoogte punt van de partij van Johan was ongetwijfeld de serie van 92 die hij produceerde in de 5e beurt. Een prima resultaat dat zeker gemeld mag worden aan de leermeester. Jan Zanders was het optreden van Johan te machtig en kon niet genoeg weerstand bieden aan zijn ontketende tegenstander (150/150 tegen 65/110). En toen was het de beurt aan Piet van Dooren en Kees Castelijns. Kees kreeg dezelfde tegenstander als Ad. Piet van Rengs blijkt een heel constante speler te zijn gezien de 14 beurten die hij ook nu nodig had om zijn aantal caramboles te produceren. In zijn 2e partij was de partijlengte van Piet teruggebracht naar 110 caramboles. Kees kon ook geen vat krijgen op deze tegenstander. Normaal gesproken is Kees niet bang van een paar “grote ballen”. Maar vandaag was Kees niet bij machte om de partij naar zijn hand te zetten (110/110 tegen 70/110). Piet moest het opnemen tegen 57/2 speler Yvo Engels. Na 4 beurten zat Piet al boven de honderd. Tegenstander Yvo zat op het 4e deel van dat aantal. Zoals je wel vaker ziet, viel Piet een paar beurten stil en kon Yvo in zijn spel komen. De toeschouwers met een ingebouwd Dubac-hart begonnen wat op de stoel heen en weer te schuiven omdat de angst van het alsnog inleveren van de partij tot een reële mogelijkheid ging behoren. Nadat Piet zijn partij had afgewerkt was het afwachten wanneer de gelijkmakende beurt van Yvo zou eindigen. Gelukkig voor het team van Bouwcenter Van Hoppe bleef Yvo op 13 caramboles van het einde steken. Hierdoor werden de 8 wedstrijdpunten eerlijk en ook wel terecht tussen de beide teams verdeeld. De volgende wedstrijd van kaderteam Bouwcenter van Hoppe staat gepland op vrijdag 18 maart. Het team speelt dan in Maarland tegen de BC Maarland-Arrows Dakservice de nummer 3 op de ranglijst.