Piet van Dooren voorkomt oorwassing voor Dubac 1 bij D’n Babbel

Dank zij Piet v Dooren is Dubac 1 goed weggekomen in Wintelre. De opening ging tussen Harrie Klessens en Kees Castelijns. Twee spelers die niet bang zijn van een bandje meer, alleen deze keer was alleen Harrie daar succesvol mee. Kees had geen antwoord op het spel van Harrie, en omdat die ook niet uitblonk in grote series werd het een martelpartij. Uiteindelijk was het Harrie die na 24 beurten een einde maakte aan de partij. 12 punten voor Harrie en 7 punten voor Kees.
Vervolgens moest Ep Visser het opnemen tegen Jan Tegenbosch. Ook deze partij liep voor Dubac helemaal fout. Ep kreeg geen vat op het spel van Jan die wel zijn niveau wist te halen. Na 20 beurten had Jan zijn 91 car, op het bord staan terwijl Ep genoegen moest nemen met 58 car, 15 punten voor Jan en 6 puntjes voor Ep.
Tot slot de twee kadristen Hein v d Hurk en Piet v Dooren. Hein starte nog zeer voortvarend met een serie van 54 car, Maar Piet liet zich hierdoor niet afschrikken en liet meteen zien dat Hein van goeie huizen moest komen om ook maar in de buurt te kunnen blijven. Met de op hem bekende kaderspelmanier speelde Piet een heerlijke partij. Met als klapper een serie van 122 was Piet na 12 beurten bij zijn 255 te maken car, En omdat Hein pas op 144 car, stond kreeg hij maar 5 puntjes voor de moeite. Voor Piet lagen er weer 15 klaar.
Eindstand 32 punten voor D’n Babbel en 28 voor Dubac.
Volgende week Dinsdag komen de Groene Koffiehuis Boy’s op bezoek.