Het Dre Huijberstoernooi : de 4e avond.

In de openingspartij op de libre tafel liet Jo Roest er geen gras over groeien en startte tegen Ep Visser met een openingsserie van 59. Ep kon in het verdere verloop geen vuist meer maken en moest toezien hoe Jo zijn 120 punten in 10 beurten verzamelde en twee punten aan zijn totaal kon toevoegen.

Fons Meulenbroeks kon in zijn partij tegen Wim van Pelt in de eerste helft van de partij “geen bal raken”. Vanaf de tiende beurt ging hij echter regelmatig scoren om met een mooi moyenne van 2,46 de wedstrijd te beëindigen. Hiervoor had hij wel Wim als eerste na 15 beurten de meet zien passeren. De partij van Jo Jansen tegen Henk Grotenhuis kwam maar niet los, getuige de stand van 11 tegen 35 na 12 beurten. Ook zo’n partij krijgt uiteindelijk dan toch een winnaar en Henk was in dit geval de gelukkige. In de 32ste beurt wist hij de finish te halen, Jo Jansen teleurgesteld op 97 punten latend. Met de nederlaag tegen Jo nog vers in het geheugen trof Ep Visser, Wim van Pelt in de vierde partij. Tot in de tiende beurt gaf hij Wim geen kans en leek op makkelijke overwinning af te stevenen : 64 tegen 13. Wim was echter een andere mening toegedaan en met een serie van 51 bracht hij de stand weer in evenwicht. Ep was hiervan niet onder de indruk en bleef regelmatig scoren om in de 16 beurt zijn 100e carambole te scoren. Wim klampte nog even aan maar moest uiteindelijk toch capituleren.

Vanwege vakantie van Jos Bierens en Johan Martens, werden op de kader tafel slechts twee wedstrijden gespeeld. Onder toeziend oog van Lydia Huijbers maakten Adri Dijkmans en Kees Castelijns er een spectaculaire partij van. Na 7 beurten werd de eindstreep door Adri al gehaald 170 caramboles maar Kees vocht zich in de nabeurt terug tot op 1 carambole. Gemiddeldes van 24,28 en 15,57 zeggen alles over deze partij. Super.!!!! Piet van Dooren trof in Bert Vermeulen een taaie tegenstander. De stand van 126 tegen 49 na negen beurten doet dit niet vermoeden. Maar een partij is pas beëindigd als de laatste beurt is geweest. Met 70 punten in de laatste 4 beurten kwam Bert nog aardig in de buurt van Piet die maar net met de schrik vrij kwam.

De volgende wedstrijden zijn donderdag 16 mei. Aanvang 19.00 uur