Derde avond Dre Huijberstoernooi.

Op 2 mei zijn weer 8 wedstrijden gespeeld in het toernooi. De resultaten waren niet voor iedereen om over naar huis te schrijven. Door sommigen echter werden prachtige resultaten behaald.

In de libre-poule moest Fons Meulenbroeks het opnemen tegen Jo Jansen. Voor Fons leek het erop dat hij een genadeloze afstraffing zou krijgen, 80 tegen 4 caramboles in 5 beurten. De carambole-machine stopte echter en Jo had nog 13 beurten nodig om de eindstreep te behalen.Toch nog een mooi gemiddelde van 5,55. Fons kon hier slechts een gemiddelde van 1,27 tegenover stellen. Jo Roest kon in zijn partij tegen Wim van Pelt geen potten breken, en moest lijdzaam toezien hoe Wim steeds verder op hem uitliep, om in de 21e beurt de finish te bereiken. Jo kon hier slechts 55 punten tegenover stellen wat een voor hem beschamend gemiddelde van 2.61 opleverde. Ep Visser en Wen Volf streden zij aan zij naar de eindstreep. Voor Ep lag die echter 40 caramboles verder, en hij moest dus constateren dat hij wel meer punten gemaakt had, maar toch de overwinning aan Wen moest laten die een mooi gemiddelde van 2,60 scoorde. In de tweede partij van Wen leek hij op zijn 4e overwinning af te stevenen. Henk Grotenhuis wilde hier echter niet aan meewerken en de marge lag nooit meer dan 4 punten uit elkaar. In de 24e beurt mistte Wen zijn laatste carambole. Henk maakte hier ogenblikkelijk gebruik van en maakte met 8 punten zijn lijstje vol. Een prachtig eindgemiddelde van 2,08 .

Op de kadertafel streden Piet van Dooren en Bert Vermeulen een gelijkopgaande strijd tot de 5e beurt, 80 tegen 70. Een serie van 45 door Piet was er voor de Hoogelooner teveel aan en moest dan ook in de 8e beurt zijn meerdere erkennen, beiden overigens met een mooi eindmoyenne. Kees Castelijns en Jos Bierens streden een door loting vastgestelde dubbelpartij. Jos was de eerste wedstrijd nog niet vergeten en was uit op revanche. In 12 beurten wist hij het karwei te klaren, waarin hij niet één keer “poedelde”. Een hoogste serie van 36 door Kees, kon aan de winst van Jos geen afbreuk doen. Adri Dijkmans was in zijn partij tegen Bert Vermeulen het scoren ook niet verleerd, en liet in 13 beurten 170 caramboles optekenen, tegen Bert 89 die hiermee zijn tweede nederlaag van de avond moest incasseren. De nog ongeslagen Johan Martens moest aantreden tegen Adrie Dijkmans die hiermee ook zijn tweede partij van de avond speelde. Johan verdedigde zijn positie met verve. Met 76 punten in de laatste 4 beurten liet hij Adri na 10 beurten in het stof bijten. Met nog slechts één wedstrijd door Johan te spelen neemt hij de koppositie van de ranglijst in.

Donderdag 9 mei a.s, Hemelvaartsdag, worden de volgende wedstrijden in het Dre Huijberstoernooi gespeeld.