Finale tweede klasse bandstoten deceptie voor Dubacers !

De finale bandstoten is voor beide Dubacers uitgelopen op een zware teleurstelling.
Vrijdagmiddag Om kwart voor vijf stapte Joep Caers bij Kees Castelijns in de auto om aftereizen naar het Limburgse Eijsden. Ze waren nog geen half uur aan het rijden of het ging mis. Een groot verkeersongeluk veroorzaakte een vertraging die op zou lopen tot tien voor half acht. Dat was de eerste ellende, en die zou voor Kees niet meer overgaan tot Zondag middag vijf uur. Bij binnenkomst was er nog net even tijd voor een bakje koffie, en toen mochten we meteen tegen elkaar gaan uitmaken wie de kar mocht trekken voor de Kempen. Het was Joep die na 29 beurten uit maakte en Kees had 42 puntjes bijeen gesprokkeld. Ook de tweede partij van Joep werd omgezet in een overwinning waardoor hij als lijsttrekker zijn bedje op kon zoeken. Bij Kees verliep de tweede partij nog rampzaliger tegen Cor van Ree waren 43 beurten nodig waarna hij strande op 3 car, Dus voor Joep verliep het zeer naar behoren.
De Zaterdag, die was voor Beiden in een woord, EEN DRAMA ! Het lukte geen van beiden om ook maar een partij winnend af te sluiten. Ik heb Joep Zijn gegevens nu niet bij de hand, maar ondanks dat hij redelijk zijn niveau haalde moest hij telkenmale zijn tegenstander de hand schudden. Kees voegde er drie klote partijen van 2,00-2,47 En 2,00 aan toe, waardoor hij na vijf partijen op het rampzalige gemiddelde van 1,82 stond.
Op Zondag ging wat Joep betreft de ellende gewoon verder, weer mochten er twee nederlagen worden bij geschreven. Het positieve voor Joep was dat hij op een gemiddelde van 2,41 wel boven de ondergrens bleef. Kees mocht tegen Leon Mans eindelijk zijn eerste overwinning noteren, in 19 beurten had hij dit potje geklaard. Om vervolgens tegen Michael Wehner na 17 beurten weer flink om zijn oren te krijgen. Het enige wat voor Kees verzachtend mag werken is, dat vijf van de zeven tegenstanders tegen hem de beste partij van het toernooi speelde. Dus hij kon zijn tegenstanders schijnbaar wel goed motiveren.
De terechte winnaar werd uiteindelijk John Titselaar die met 12 punten en een promotie gemiddelde van 3,92 duidelijk de beste was.
Maar tot slot mag ik ook namens Joep zeggen dat we ondanks dat het weer in Limburg was we een heerlijk weekeind hebben gehad.