Dubac2 moet hoofd diep buigen voor d’n Babbel1

Met de drie overwinningspartijen van vorige week nog in gedachten werd verwachtingsvol afgereisd naar Wintelre om daar de strijd aan te gaan tegen het op de ranglijst op gelijke hoogte bivakkerende d’n Babbel 1. In de arena bij Hein stonden vandaag twee krakers op het programma. d’n Babbel1- Dubac2. en d’n Babbel2 Dubac1. Jos Bierens werd als eerste op het groene laken verwacht om de strijd aan te binden met Harrie Klessens. De nog niet “warmgedraaide” Jos kon niet verhinderen dat Harrie hem al vlug met series van 21 en 44 zijn hielen liet zien. Getuige een stand van 73 tegen 37 in 7 beurten. Aangezien Jos ook nog eens 85 punten GH meer moet maken dan Harrie was haast geboden. Maar deze haast resulteerde niet in beter spel en Jos moest de gestaag scorende Harrie dan ook in beurt 18 de hand schudden. Harrie 145. Jos 84. Een gemiddelde van 4,66. Goed voor 3 punten.

Voor de  hoofdschotel van de avond werd vervolgens Hein van den Hurk van zijn barwerkzaamheden vrijgesteld en stond Adri voor de zware opgave om Hein op ‘eigen terrein’ onder de duim te houden. Hein 38/2 230. Adri 57/2 230. Er ontspon zich een leuke gelijkopgaande strijd met wisselende kansen en goed verzorgd lijnenspel. Uit het niets trok Hein plots zijn trukendoos open en toverde een serie van 109, deels keurig op de lijn spelend, op het groene laken. Adrie moest even passen maar herpakte zich met 100 punten in de 4 daaropvolgende beurten, maar kon niet verhinderen dat Hein met 20 punten in beurt 14 zich de winnaar van deze partij mocht noemen. Hein 230. Adri 187. Een gemiddelde van 13,55. Goed voor 11 punten.

Jo werd vanavond gekoppeld aan de advocaat van het gezelschap Jan Tegenbosch. Jan speelde een degelijke partij en Jo kon geen behoorlijk verweer voeren tegen  de soms perfecte verdediging. Een serie van 29 bracht hem weer in de race, om deze reeks te laten volgen door slechts 10 punten in 8 beurten. Een ‘vergissinkje’ van Jan in beurt 15 bracht Jo met 27 toch weer voorbij. Maar met 24 minder te maken caramboles wist Jan in beurt 19 de leidsman te overtuigen van zijn winst, en kon Jo zijn verliesdocument inleveren bij de griffier van de avond.   Jan 91. Jo 91. Een gemiddelde van 4,78. Goed voor 7 punten.

Inmiddels was ook op de andere tafel het pleit beslecht voor Dubac1., dat ook zijn meerdere moest erkennen in de’ Babbelfamilie ‘. Het verlies deed niet af aan het verdere gezellige bijeenzijn, dat niet alleen door de spelers maar ook door de talrijke supporters werd gedeeld.

Eindstand.

d’n Babbel1  45. Dubac2  21.

Komende dinsdag zal de wraak tegen d’n Babbel2 hopelijk zoet zijn. Donderdag 22 december zal de Smis volstromen voor de match van het jaar DUBAC1 – DUBAC2.