Dubac kaderteam wil wel, maar…..

Op donderdag 15 december speelde het kaderteam van Bouwcenter van Hoppe een thuiswedstrijd tegen een van de koplopers in de landelijke kadercompetitie poule 8. Het 1e team van Maarland met de sponsornaam Arrows Dakservice kwam met haar sterkst mogelijke opstelling op bezoek in Duizel. De inzet van de Dubac spelers was er wel. En natuurlijk ook de stille hoop op een goed resultaat. Het werd net geen gelijkspel maar een kleine nederlaag voor Bouwcenter van Hoppe.

Even na half acht mochten Ad van Mol en Kees Castelijns beginnen aan hun partij. Ondanks alle goede bedoelingen werd al heel snel duidelijk dat de tegenstander van Ad zowel op technisch als tactisch vlak een maatje te groot was. Na 5 beurten bungelen trok John van Glabbeeck in nog evenzoveel beurten de score van 10 naar 170 caramboles. Zoiets gaat Ad ver boven de kaderpet (33/110 tegen 170/170). Kees Castelijns kreeg op het andere biljart ook een potje biljartles. Na 5 beurten had Kees 32 caramboles op het scorebord staan. Maurice Sangen (57/2) klopte in het zelfde aantal beurten zijn partij uit met series van 53 en 83. Ook deze partijpunten gingen dus naar Maarland  (32/110 tegen 160/160). Op de helft van de wedstrijd was er van strijd om de wedstrijdpunten dus nauwelijks sprake. Ad en Kees zijn te licht in het kaderwereldje om tegen het geweld van Maarland een beetje tegengewicht te zetten. De hoop was gevestigd op Piet van Dooren en Johan Martens. De twee Dubac spelers met wat meer technisch biljartvermogen. Johan vond in tegenstander Peter Haanen (57/2) een technisch begaafde speler. Het werd een gelijk opgaande strijd tot en met de laatste beurt. Johan mocht als eerste van acquit en bereikte ook als eerste zijn te maken aantal caramboles. Peter zat zo dicht op de hielen van Johan dat hij in de gelijkmakende beurt de resterende 6 caramboles kon laten bijschrijven. Waarbij vermeld dat Peter alle technische vaardigheden uit de kast moest halen om deze verdomd moeilijke laatste caramboles te laten bijtikken. Deze partij eindigde dus in een gelijkspel (170/170 tegen 210/210 in 14 beurten). Piet van Dooren nam het op tegen Frans Borgignons (57/2). De score van Piet was te vergelijken met een bergetappe in de Tour de France. Twee bergen van de buitencategorie (series van 70 en 73) met daartussen vlakke dal passages. Frans kwam niet tot grote hoogte wat series maken betreft en moest na 9 beurten de meerdere erkennen in Piet (190/190 tegen 126/230). Uiteindelijk werd de einduitslag van deze mooie biljartavond 3 – 5 in het voordeel van de gasten uit Maarland.

De volgende wedstrijd speelt het Dubac kaderteam “Bouwcenter van Hoppe” op maandag 19 december uit tegen Halfweg in Venray.