Eerste nederlaag voor DUBAC1

Maandag was deel 2 van de “clash” met Wintelre, werd er thuis de vorige wedstrijd nog gewonnen van d’n Babbel 1, ditmaal de uitwedstrijd tegen D’n Babbel 2. Een dubbele ontmoeting want ook Dubac 2 speelde daar tegen hun eerste team. Zodoende een volle bak in D’n Babbel, want er waren ook biljartliefhebbers op af gekomen. Onzen Theo ( Verwimp ) opende het bal tegen Good Old Gerrit vd Sande. Theo begon goed aan de partij , met degelijk spel ging hij mooi gelijk op met Gerrit, die toch 16 caramboles meer moet ( 91 om 75 car ) . En na 8 beurten was de tussenstand 35-35. Theo bleef goed produceren, en had na 13 beurten zelfs een kleine voorsprong 51-48. Dan na een verzameling speelt hij met links te zacht, en geeft een ideale positie voor Gerrit. Deze weet hier wel raad mee en 2 beurten later zijn de rollen omgedraaid. 79-53 voor Gerrit. Theo was wat aangeslagen , ondanks dat kreeg hij nog voldoende beurten , zelfs om te winnen. Maar de winst was voor Gerrit ; 91-67, de 11 punten ( incl. Bonus ) voor Theo waren van harte welkom.

Dan Ep Visser ( 95 car.) tegen Jan Schennink ( 105 car. ). Ep die wegens omstandigheden een zwaar weekend achter de rug had verscheen toch aan de start. Ep start goed en had na 5 beurten een 25 – 9 voorsprong opgebouwd. In de volgende beurten krijgt Ep veel groot spel als aanvang en komt maar niet op gang, na 17 beurten is de stand 83-32 voor Jan Schennink. Niemand die op dat moment denkt dat Ep nog een kans maakt, zo niet Ep zelf. Want in de laatste beurten herpakt hij zich en met enkele series maakt hij weer aansluiting , om in de 25e beurt met een serie van 23 de winst te pakken; 95-96 en 12 punten voor Ep Houdini!

Tussenstand is nu 21-23, en de kopmannen gaan de beslissing brengen. Luc Mandiau die 230 car in het 57/2 speelt en Piet van Dooren 255 car , 38/2. Piet die de laatste weken in goede vorm steekt gaat goed van start, geen topseries maar 101 in 6 beurten is goed, tegen 58 car voor Luc. Dan begint het bij Luc beter te draaien en met technisch verzorgd spel laat hij zien dat hij heel wat in zijn mars heeft, met als uitschieter de 65 serie in de 11e beurt. Piet die zich enkele keren vergiste in de tafel ,die volledig anders reageert, moet dan de rol lossen. Waar hij thuis nog de zaken recht kan zetten is dat vertrouwen er nu niet , en na 16 beurten is Luc de verdiende winnaar. 230-153.

De eindstand is 36-29 voor d’n Babbel.

Op 22 december word het jaar afgesloten in De Smis met het Dubac onderonsje 1 tegen 2.

grtz Hans Wintermans