Overwinning in Hilvarenbeek brengt Dubac1 dicht bij de titel

Dubac 1 gaat momenteel welliswaar fier op kop in de C1 klasse, voor de Titel moeten echter nog de broodnodige punten worden binnengehaald.Woensdag jl. moest Dubac 1 aantreden in Hilvarenbeek tegen het team van De Toerist. Dit team dat 2 seizoenen geleden nog kampioen in de C1 klasse werdis altijd een tegenstander van formaat.Door afwezigheid van Theo Verwimp moest Ep Visser het spits afbijten. Tegenstander was Pieter Vriens, en met 87-95 caramboles beloofde het een spannende partij te worden. en gelijk opgaande start van beide spelers; 24-25 in 10 beurten, en een klagende Ep over de stroeve tafel. Dan went Ep aan het materiaal, en zonder een topserie maar ook zonder een poedel maakt hij in de volgende 10 beurten zijn resterende 70 caramboles. Ep die aan een topseizoen bezig is behaalt hier zijn 18e !! overwinning van het seizoen. 69-95 en een tussenstand van 7-15.

Vervolgens komen Henk Graumans ( 125 car. ) en Hans Wintermans ( 115 car. ) aan tafel voor hun partij. Henk die zich vorige week nog wist te plaatsen voor de finale bandstoten in de 2e klasse, is altijd een lastige tegenstander. Henk begint meteen goed aan de wedstrijd, 30 caramboles in 3 beurten, terwijl Hans dan nog tegen een hatelijke Nul aankijkt. Hans die vooral moeite heeft met het ruime spel dat hij krijgt voorgeschoteld, krijgt de ballen vooralsnog niet onder controle. Na 10 beurten is de stand 58-41 voor Henk. Hans die toch ook zijn bijdrage in punten wil leveren in de kampioensrace schakelt dan een tandje bij, met degelijk tafelspel weet hij in de volgende 9 beurten 74 caramboles te maken en finished nog ruim voor Henk; 70-115. Met 6,05 moyenne scoort Hans ook de bonus, en brengt de tussenstand op 12-30 voor Dubac 1.

Tot slot de hoofdmatch van de avond; Henri van Roy ( 175 car. libre ) tegen Piet van Dooren ( 255 car. kader 38/2 ). Werer een moeilijke opdracht voor Piet; 80 kadercaramboles meer maken tegen een librist die een goede serie americaine kan spelen. Maar zo ziet er het in het begin niet uit want Piet steekt momenteel in een goede vorm en na 6 beurten heeft hij reeds 130 caramboles gemaakt met mooi kaderspel op de kop van de tafel. Dan volgen er een paar slordige beureten van Piet, en dit geeft Henri de kans om wat terug te doen; 92-137 in 9 beurten. Henri die de ballen steeds verzameld kreeg aangeleverd komt steeds beter in zijn spel en weet de ballen in de serie te werken. Met een mooie slotserie van 83 komt Henri in de 10e beurt als eerste aan de meet. Piet die met 137 car. nog geen bonus heeft maakt in de nabeurt nog een goede serie van 40, wat een eindstand geeft van 175-177. Ook Piet scoort met 17,70 moy. de bonus.

De einduitslag is 27-39 en levert weer een fraaie overwinning op voor Dubac 1. Als we naar de ranglijst kijken staan we met 735 punten stevig op kop. Nummer 2 is d’n Babbel 1 met 693 punten maar zij speelden al wel een wedstrijd meer dan Dubac 1. alleen De Ster dat 2 wedstrijden minder speelde dan Dubac 1, zou met een maximale score van 90 pt. nog op 699 pt. kunnen komen. Speculeren dus allemaal. Feit is dat met nog 2 wedstrijden te gaan de Titel lonkt voor Dubac 1. Op 28 Maart staat de uitwedstrijd tegen het Vessemse Poedelvrees op het programma.

Groeten Hans Wintermans