Dubac1 dendert door

Na de onvervalste 45 punter van vorige week ( met behulp van onze vrienden van Dubac 2 ), werd er nu in de vertrouwde opstelling afgereisd naar Biljartcentrum La Carambole, het thuishonk van Bv Rond 50.

Theo Verwimp was weer uit de lappenmand en opende het bal tegen Ad Rommerts. Qua moyenne een tegenstander die te kloppen is, maar het moet dan ook nog gebeuren. Ad die les haalt bij een oude meester ( en oud Dubac lid ) Geert Janssen, probeert het spel beheerst te spelen. Theo die over band duidelijk beter is blijft produceren, maar komt niet echt los van zijn tegenstander. In de 23e beurt maakt Ad zijn 75e carambole. Theo heeft met 69 caramboles nog wel zijn bonus en scoort toch nog 12 punten.

Dan Ep ( 95 car.) tegen Paul Konings ( 87 car.) beide spelers komen niet echt op gang, hoewel Ep geen enkele poedel maakt ( in de hele partij overigens niet) is de stand na 15 beurten 42-44. Dan maakt Paul een serie van 25 , zou dit de beslissing zijn? Ep wist dat hij een tandje bij moest steken, met een goede focus weet hij in de laatste 5 beurten 51 caramboles te maken en nog net de partij te winnen; 84-95 en met bonus weer goed voor 15 punten. Ep ontpopt zich als een ware puntenkoning want hij is dit seizoen nog ongeslagen!

Tot slot Bart Konings ( 145 libre ) tegen Piet van Dooren ( 255, 38/2). Een moeilijke opdracht voor Piet, weer tegen een librespeler. Maar Piet begint ijzersterk, en na 5 beurten is de stand 13-121 voor Piet met een mooie 60 serie! Goed maar dan ben je nog niet op de helft, Piet blijft goed spelen en heeft in de 13e beurt al 234 car., dan in 3 beurten maakt Bart 24, 37 en 30 en komt op schootsafstand van de finish. Maar Piet laat zich de kaas niet van zijn brood eten en met 14 en 7 wint hij de partij. In 16 beurten slechts en dus 15 punten.

Eindstand 38-42, weer een eclatante overwinning voor Dubac1, de trein dendert voort, en d’r word nie ingelope! De koppositie is stevig in handen, maar de competitie is nog lang en zit nog vol ‘voetangels en klemmen’. De laatste 2 wedstrijden van dit jaar is de clash tegen Wentersel, volgende week komt D’n Babbel 1 naar Duizel.

grtz Hans Wintermans