Dubac1 omzeilt lastige klip

Dubac 1 nam het dinsdag op tegen D’n Babbel 1 dat op volle sterkte naar Duizel kwam. D’n Babbel 1, dat op een vertekende 7e plaats bivakkeert, is een gevaarlijke outsider ; want met nog een inhaalwedstrijd tegoed en een goed resultaat tegen Dubac 1 kunnen zij de koppositie overnemen.

Theo Verwimp moest het opnemen tegen de Belg in Wintelrese dienst Chris Wijckmans, Theo had er zin in want in zijn laatste wedstrijd bij de recreanten scoorde hij in 20 beurten 105 car. Maar de wedstrijd was nog maar net begonnen of Chris had de ballen al in de serie americaine gedirigeerd, en met een mooie serie van 121 maakte Wijckmans de partij in de 4e ! beurt uit. Theo pakte nog wel zijn bonus maar de tussenstand derhalve 4-15.

Dan Ep Visser ( 95 car ) tegen Harrie Klessens ( 145 car. ) . Een moeilijke tegenstander voor Ep want Harrie is een alleskunner. Maar Ep steekt momenteel in goede vorm en als het nodig is heeft hij zijn verdediging op orde. Ep kende een rustige start maar valt niet stil, Harrie komt maar niet op gang en ziet zijn achterstand steeds verder oplopen. dan vind Ep het welletjes en in de laatste 3 beurten maakt hij 57 caramboles, een mooie finish in 14 beurten, en met 6,78 moy. 15 punten voor Ep en een 19-17 tussenstand.

Tot slot de kopmannen Piet van Dooren ( 255 car. 38/2 ) en Hein vd Hurk ( 230 car. 38/2 ) , een mooie affiche tussen 2 spelers met diverse nationale titels op zak, maar ook de beslissing in de wedstrijd. Piet beseft dit goed, en na een voorzichtig begin gaat bij Piet vanaf beurt 4 vol het gas erop. Na 8 beurten heeft Piet maar liefst 235 caramboles bij elkaar, met als absolute hoogtepunt een serie van 148! Hein heeft dan 93 caramboles maar kan niet mee. Even stoom afblazen voor Piet maar in de 13e beurt maakt hij zijn 255e. Met 19 moyenne heeft Piet royaal zijn bonus en dus 15 punten, Hein moet het doen met 5 punten, wat een eindstand geeft van 34-22.

We blijven op kop en er werd nog lang nagebabbeld.

De volgende wedstrijd is uit tegen het 2e team van D’n Babbel met o.a. Luc Mandiau en Ad van Moll, nog een lastige horde.

grtz Hans wintermans