Dubac2 met verlies weg uit Vessem

Met Hans Wintermans in de gelederen voor een feestvierende Jos Bierens werd afgereisd naar Vessem om de degens te kruisen met het (te) laag geplaatste Poedelvrees. Met de nederlaag van afgelopen week tegen Dubac1 nog vers in het geheugen zou tegen Dubac2 uit een ander vaatje moeten worden getapt. De boodschap voor Dubac2 was dus duidelijk. Pas op!!!!! Hans , altijd garant voor een partij aanvallend spel, kreeg in de openingspartij te maken met een taaie Ad van Riet, die, geen grote series scorend, in het kielzog van Hans meevoer. In de 19e beurt leek het pleit beslecht te gaan worden in het voordeel van Hans, maar na een ‘zekere’ trekbal mocht Hans gaan zitten en dacht Ad de partij in de pocket te hebben. Door de nog resterende 5 punten te scoren bereikte hij zijn te spelen 95 met Hans in de nabeurt. Een zekere opstoot bracht Hans in de positie om ook zijn laatste 5 punten, en een remise  te scoren. Ad. 95. Hans. 115. Een gemiddelde van 5,22. Goed voor 11 punten.

Henk Luytelaar was de wedstrijd van vorige week ook niet vergeten en begon sterk met 20 aan zijn partij tegen Jo die gesterkt door het resultaat van Hans er eens goed voor ging zitten. En daar zat hij dan. Kijkend naar een prachtige serie van 76 van Henk die hem op 4 punten van de overwinning bracht. Met een 7,8 en 9 van Jo kon die toch nog iets van zijn partij maken. Henk wist in beurt 8 de verdiende overwinning veilig te stellen. In de nabeurt wist Jo nog 16 punten te scoren, en daardoor nog net een bonusgemiddelde te behalen. Henk. 105. Jo 45. Een gemiddelde van 5,62. Goed voor 6 punten.

Wat in de partij van Jo gebeurde, gebeurde ook in de partij van Jos van Riet tegen Adri Dijkmans. Jos, de opstoot missend, ging zitten en zag Adri vertrekken. Onder de indruk van het kaderspel kon de voormalige kadrist nu met zijn libre geen vat krijgen op het spel van Adri. Stand na 4 beurten. Jos 0 (nul) Adri 91. Met 2x 24 kon Jos de stand een wat draaglijker aanzicht geven, maar Adri had ook aan zijn gemiddelde gewerkt . Een stand van 53 tegen 183 in 10 beurten. Voorwaar een mooi gemiddelde. Wat toen gebeurde. Wie het weet mag het zeggen. In 10 beurten Jos 11 punten. Adri 25 punten. Een afsluitende 30 van Jos, gevolgd door een winnende 22 van Adri was het slot van het verhaal. Jos 94. Adri 230. Een gemiddelde van 10,95. Goed voor 12 punten.

Einduitslag: Poedelvrees. 35. Dubac2   29

Een aandachtig lezer zal opmerken dat BiljartProf een andere stand weergeeft. Wanneer zouden wij kunnen rekenen op een goed werkend BP????

Volgende wedstrijd 29 november in de Smis tegen Rond 50.