Voortgang 2e Dre Huijberstoernooi.

Op de tweede speelavond van het Dre Huijbers toernooi werd Jo Jansen de tegenstander van Ep Visser die zijn nederlaag van de 1e avond nog niet was vergeten. Ep scoorde regelmatig en Jo kon slechts in het begin aanhaken. Met series van 15, 19 en 18 nam Ep definitief afstand en wist met een gemiddelde van 5.88 een mooie overwinning te boeken. Wim van Pelt moest aantreden tegen de bokaalhouder Wen Volf en zo het laat aanzien wil hij deze trofee weer naar zich toetrekken.

Wim kreeg geen vat op het spel van Wen en moest toezien hoe Wen met een zeer mooi gemiddelde van 3,15 de partij naar zich toetrok. Fons Meulenbroeks was deze avond gekoppeld aan Jo Roest. Fons speelde een grandioze partij met een gemiddelde van 3.78, maar kon toch niet voorkomen dat Jo na 14 beurten met de winst ging lopen. Met een gemiddelde van 8.57 kon Jo zijn eerste winstpunten opschrijven.

In de tweede partij van Jo tegen Henk Grotenhuis liep het ietwat stroever. Procentueel gezien liep de partij gelijk op : 36-80 na 12 beurten. Beiden een mooi gemiddelde. Toen Henk echter 7 punten maakte, en Jo 4x tevergeefs naar de tafel was gekomen leek het pleit beslecht. Jo kromde echter nog een keer zijn zere rug, en wist toch nog in 23 beurten de zege naar zich toe te trekken.

Op de kadertafel ging Jos Bierens tegen Piet van Dooren door waar hij vorige week gebleven was. Waar na 6 beurten voor Piet nog geen vuiltje aan de lucht was met een stand van 55 tegen 51 kon hij na 8 beurten zijn keu opbergen na 59 caramboles van Jos, die hierdoor ook zijn eerste twee punten behaalde. Kees Castelijns was vanaf de tribune echter niet onder de indruk geraakt van Jos zijn scoringsdrang en dacht enkel aan zijn partij van vorige week. Hier moest wat rechtgezet worden. Met series van 31 en 46 en hierdoor de winst in 7 beurten, wist hij zich knap te revancheren. Jos kon geen vuist maken en moest genoegen nemen met 50 punten. Bert Vermeulen en Johan Martens maakten er een spannende maar niet hoogstaande partij van. Met een stand van 59 tegen 57 na 13 beurten leek dit een langdradige partij te worden. Echter met series van 17, 33 en 33 wist Johan de partij toch nog in 17 beurten naar zich toe te trekken en Bert met lege handen achterlatend. Door vakantievooruitzichten van Johan speelde hij nu reeds zijn 4e partij tegen Piet van Dooren. Na 8 beurten stond een gelijke stand van 88-88 op het scorebord. Na slechts 3 caramboles van Piet in de daaropvolgende 3 beurten wist Johan met een afsluitende serie van 38 zijn vierde overwinning te grijpen.

Donderdag 2 mei worden de volgende wedstrijden gespeeld.