Dubac 1 houdt koers ondanks nederlaag

Dinsdag kwam het hoog geklasseerde team van De Ster uit Hoogeloon op bezoek bij koploper Dubac 1.

Theo Verwimp ( 75 car ) moest het opnemen tegen Peter van Erp ( 95 car ), Theo begon moeizaam aan zijn partij, maar daar had Peter van Erp geen boodschap aan hij scoorde van meet af aan en bouwde aan een grote voorsprong, net toen Peter op schootsafstand van de finish was kon Theo met enkele kleine series de schade nog beperken, maar na 25 beurten was de stand 56-95 voor Peter.

Vervolgens kwam Piet van Dooren ( 255  k3) aan tafel tegen Kees van Loon ( 145 ).

Piet die de laatste tijd niet zijn normale niveau haalt ging ook nu niet goed van start, Kees die vaak een mooie aanvang kreeg scoorde er lustig op los en de partij leek kort uit te gaan.

Dan knokt Piet zich toch terug in de partij met een mooie serie van 67, Kees had lang gezeten en miste, en weer maakt Piet een serie en komt op 203. Vervolgens hebben beide spelers winstkansen , maar het is Piet die in de 23e beurt zijn 255e maakt, Kees maakt in de nabeurt zijn laatste 3 caramboles en word het een gelijkspel.

Tenslotte is het de beurt aan Ep Visser ( 95 ) tegen Albert Sol (115). Het is Albert die goed van start gaat en met enkele series een flink gat slaat. Ep die wel zijn niveau haalde zag wel dat hij wat extra’s moest brengen om het tij te keren. Albert die al had laten zien dat hij goed is in het korte spel, kreeg wat ruimer spel voorgeschoteld en viel toch wat stil. Ep die op de tafel ook zijn mannetje staat rook zijn kans en met een serie van 20 kwam hij langszij. Albert die dit niet verwacht had speelde was leeg, en Ep maakte in de 17e beurt uit. Een mooie overwinning met bonus voor de jarige Ep ( Proficiat ), die ons ook nog tracteerde op een ‘Tournee Generale”

De eindstand was 33-34, waardoor Dubac 1 koploper blijft.

Volgende week gaat Dubac 1 op bezoek bij De Karper ’83, de huidige kampioen in de C1.