Onmogelijke opgave voor Jos Bierens

Voor de tweede keer in dit prille seizoen werd de speelvolgorde niet door het door Jo Roest opgestelde speelplan, maar door het uitspelende team bepaald. Henry van Roy, die zou moeten beginnen tegen Jos Bierens, was verlaat en daardoor opende Wim van Pelt tegen Pieter Vriens.

Een paar missers in het begin tastten het vertrouwen van Wim zo aan, dat hij de slechtste wedstrijd tot nu toe speelde. Pieter nam in de zesde beurt de leiding en wist na 25 beurten onbedreigd de winst binnen te halen: 12 – 6  in het voordeel van het team uit Hilvarenbeek.

Vervolgens was het de beurt aan Bas Vugts, die voor de tweede keer Jo Roest verving. Aan het spel van Bas is te zien, dat hij ontzettend goed kan biljarten en ook dat hij dat nooit doet. En dan is 250 caramboles libre grote hoek een mission inpossible. Henk Graumans liet zien wat regelmatig oefenen oplevert en nam vanaf beurt 1 het heft in handen om in de negende beurt met een mooie serie van 27 definitief het verschil te maken. Na 19 beurten had Henk zijn 120 caramboles verzameld, hetgeen hem een keurig moyenne van 6,316 en 15 wedstrijdpunten opleverde.

Bas had toen 75 caramboles bijeen getikt, goed voor 3 punten.

Jos Bierens, nog maar net bekomen van de puntenaftrek als gevolg van zijn overstap naar het kaderspel, keek toen al tegen een onoverbrugbare 27 – 9 achterstand voor zijn team aan, miste vervolgens drie maal op rij en begon in de vierde beurt met een serie van 36 aan het vervolg  van zijn goede spel in de wedstrijden tot nu toe. Omdat zijn tegenstander Henry van Roy in de eerste acht beurten vijf maal een 0 scoorde en Jos regelmatig bleef caramboleren vergrootte het verschil zienderogen. Op het moment, dat Jos aan de laatste10 begon liet Henry zien, dat hij vanuit iedere positie een partij kan beslissen via de serie americaine, maar zijn reeks stokte na 71 caramboles en Jos maakte de partij vervolgens in de zeventiende beurt uit: 170 caramboles, voor de tweede keer in dit seizoen een moyenne van 10 en 15 wedstrijdpunten tegen 147 caramboles en 8,647 gemiddeld voor Henry.

Eindstand Dubac 2 – De Toerist  24 – 38