3e Dre Huijbers Toernooi van start

Op de eerste speeldag, van het inmiddels 3e Dre Huijbers toernooi, beten Jos Bierens en Wil Corstiaans het spits af in de Kaderpoule en Henk Grotenhuis tegen een van de gastspelers Teun van Gestel op de libr-tafel.

Jos liet er geen twijfel over bestaan dat hij dit jaar hoger wil eindigen dan de voorgaande jaren. Hij liet Wil dan ook, ondanks zijn fraaie opening van 58 punten, geen kans.

In 9 beurten stonden de vereiste 110 punten op het bord.

Teun had in zijn eerste partij wat gewenningsproblemen tegen Henk, maar uiteindelijk trok hij toch aan het langste eind. 29 punten in de laatste drie beurten waren er teveel aan voor Henk die met 34 caramboles genoegen moest nemen.

De partij van Kees Castelijns tegen Bert Vermeulen was er een met twee gezichten. Bert maakt in 8 beurten 62 punten tegen Kees 33. Hier kantelde de partij en wist Kees in de 17e beurt de partij te beeindigen. Bert scoorde in deze 9 beurten slechts een schamele 7 punten.

Op de libre-tafel gebeurde eigenlijk hetzelfde. Henk Grotenhuis speelde vandaag zijn tweede partij tegen Ep Visser. Henk staat na 9 beurten op voorsprong met 27 tegen 21.

Ep herpakte zich en wist in de volgende 6 beurten het restant, zijnde 69 punten te scoren.

Henk speelde met een gemiddelde van 2,93 toch ook een puike partij.

Op de kader-tafel speelde Jos vandaag zijn tweede partij tegen de eveneens zijn tweede partij spelende Bert. Jos liet er wederom geen gras over groeien en snelde in 10 beurten naar zijn benodigde 110 punten, Bert verbijsterd met 58 punten achter zich latend.

Jo Roest kon in zijn partij tegen, de eveneens gastspeler, Harrie van Kessel, moeilijk tot scoren komen. Ook Harrie had hiermee problemen. Het duurde dan ook tot de 24e beurt vooraleer Jo de finish aantikte en Harrie met een gemiddelde van toch bijna 2 in het stof moest bijten.

Adri Dijkmans had op zijn beurt geen compassie met onze nieuwe kadrist Wil Corstiaans.

In 9 beurten wist Adri met gedegen scores van 37 29 29 en 19 Wil van zich af te schudden, die met zijn gedachten mogelijk al bij de kampioenswedstrijd van het kaderteam was.

Wen Volf wist aanvankelijk in zijn pot tegen Wim van Pelt, de score goed in evenwicht te houden. Maar na 15 beurten was de pijp leeg en liep Wim naar een regelmatige winst van 48 tegen 110.

De volgende wedstrijden staan gepland op DONDERDAG  24 April

Tot dan