Kaderteam Bouwcenter van Hoppe prolongeert kampioenschap Zuid Nederland

Er waren nog 4 wedstrijdpunten nodig om 1 matchpunt te behalen tegen Maasoever uit Kessel.


Bert Vermeulen en Johan Martens bijten het spits af tegen resp. John Timmermans en Sjeng Cuypers. Bert start van aquit met 25 punten en John antwoordt met 19, maar Bert loopt gaande

de wedstrijd steeds verder weg om na 14 beurten winnend af te sluiten.

Johan speelt tegen een handicap van 30 caramboles, wat geen gemakkelijke opgave is. Aanvankelijk kost het enige moeite om in het spoor te blijven van Sjeng, maar met een paar

series speelt Johan de handicap weg en gaat in de 12e beurt over de finish. In de nabeurt maakt Sjeng de ontbrekende 4 caramboles. Een gelijkspel dus. Nog 1 wedstrijdpunt te weinig om de vlag te hijsen.

De laatste 2 wedstrijden gaan de beslissing brengen, wat geen gemakkelijk karwei is, zowel Wil als Piet moeten allebei 60 caramboles meer maken dan hun tegenstanders.

Piet speelt tegen Wim Strik een heel mooie partij en zonder een poedel, met een hoogste serie van 39 laat hij in 11 beurten zijn tegenstander kansloos. Nu is het kampioenschap een feit.

Op de andere tafel is de partij tussen Wil Corstiaans en Wim Welten na 7 beurten nagenoeg gelijk. Wil neemt dan afstand met een serie van 72 en 32 . Na 180-78 in de 10e beurt,

maakt Wil in de 13e beurt de partij uit en gaat het feest beginnen.

Namens het gehele kaderteam bedanken wij onze sponsor Bouw Center van Hoppe, De Smis, en onze trouwe supporters voor hun steun bij de thuiswedstrijden.

Bijzondere dank aan onze vaste arbiter bij thuiswedstrijden Jo Roest, die vele caramboles geteld heeft en laten registreren. Jo BEDANKT.

Op 10 en 11 mei spelen wij op een nader aan te geven plaats de halve finale N.K. Kader.

Wij houden jullie op de hoogte van het verloop.

Allemaal fijne Paasdagen.

Zij die op vakantie gaan, rust goed uit.