Zwaar verlies van ut Twidde

Dubac 2 was voor deze avond weer eens compleet, hoewel Paul op het punt staat om uit te vliegen naar Australië. Met Jo is al besproken dat we een reisburo op gaan zetten. Hij zet dan voetreizen naar Rome uit, en Paul zal de reizen naar Oceanië wel in elkaar flansen. Jac wordt onze freelance adviseur voor reizen naar de zonnebloemen en de Franse kaas. Bij deze zijn meteen dié personen genoemd die hiervan waarschijnlijk het meest gebruik van gaan maken. Aan Jos de taak om ons eraan te herinneren dat er ook nog gebiljart moet worden…

Enfin: de eerste partij ging tussen Jan van der Steen en Paul. Dit gaat geen lang verslag worden, omdat Jan de partij al in 9 beurten uit had. Netjes gespeeld, verzorgd niks op af te dingen. De eerste 4 beurten waren een aanloopje, daarna trok Jan de partij naar zich toe met 17, 17, 15 en een slotserie van 21. Paul kon slechts toekijken en wist toch nog 46 punten te maken, waardoor ook hij toch boven zijn gemiddelde zat.

Vervolgens mocht Berco proberen dit kunstje te herhalen tegen Jo. Hierin slaagde hij niet, maar hij speelde degelijk en met kleine series liep hij gaandeweg de partij flink uit op Jo. Die worstelt nog steeds met zijn vorm. Na 10 beurten was het 57- 28 voor Berco. Daarna kantelde de partij en kwam Jo mooi terug, tot 64 – 62 ook omdat Berco een paar keer eraf moest omdat hij niet goed bij de bal kon.  Echter in de volgende 3 beurten stelde Berco orde op zaken met series van 22, 15 en 9, waar Jo nog maar 9 caramboles wist te maken. 110 – 71 in 16 beurten. Niet super voor onze Jo, maar slecht was het ook niet wat hij liet zien. Dit gaat nog wat beloven in de komende wedstrijden!

Tenslotte mocht Harrie Vogels deze succesvolle avond voor Geldrop completeren. Tegen Jos begon hij goed, en stond het na 10 beurten 70 – 58. Beide heren speelden niet groots, gingen er soms redelijk eenvoudig van af. Toch was het 2e bedrijf duidelijk voor Jos met een paar kleine series van rond de 20 nam hij afstand van Harrie, die steeds meer ballen nét miste terwijl ze bij Jos nét raak waren. Met 2x een beurt van 12 caramboles maakte Jos de partij uit in 24 beurten. 101 – 170, toch nog ruim 7 gemiddeld is nog steeds goed voor onze kopman.

De einduitslag was duidelijk voor Geldrop: 30 – 21, maar een heerlijke goulash-schotel maakte weer veel goed! Ik denk dat ik maar niet meer eet voordat ik tegen Geldrop ga spelen, nergens voor nodig!!!

Gr

Paul