Nipte overwinning Dubac 1 op Vrijthof.

In de altijd gezellige ambiance van het Vrijjthof werd er gisteren weer gespeeld. Paul verving Bart en hij speelde zijn partij tegen Ronnie. Dat werd voor beiden een prima wedstrijd! Na een eerste poedel speelde Paul met series van 11, 13, 19 zich naar een 43 tegen 23 voorsprong in 4 beurten. De 4 daaropvolgende beurten leverden te weinig caramboles op, eigenlijk maar 2. Dat was zonde want het gaf Ronnie de kans om zijn grote achterstand in te lopen en zelfs om te zetten in een voorsprong. Na 8 beurten was het 51 tegen 45 voor Ronnie. Beide spelers speelden toen al fors boven hun gemiddelde. Beurt 9 leek de ommekeer te zijn. Paul speelde de ballen geduldig naar de lange band en produceerde daar een mooie serie van 43 en kwam daarmee op 88. Hij moest stoppen na  vast te liggen en dat is zonde. Ronnie wist toch nog wel raad met deze pauze van Paul en via wat kleinere reeksen kwam hij nog goed terug. Paul stopte nog een keer bij 93 en dat gaf Ronnie de kans om via een slotserie van 22 de partij uit te maken. Paul speelde in de nabeurt zijn 3 resterende puntjes bij elkaar en de punten werden gedeeld. Een mooie partij om naar te kijken en met tevreden spelers. Voor Paul had  er toch nog meer ingezeten, hij heeft Ronnie nog net  iets te veel kansen geboden die daar heel terecht goed gebruik van maakte. Met gemiddeldes van 7.50 voor Ronnie en 8.33 voor Paul is niets mis.
Over de partij van Bert tegen Theo kunnen we kort zijn en dat doen we dan ook. Het leek niet echt op goed  biljarten hoewel er toch gestoten, gekrijt en geteld werd. Bert maakte er gelukkig nog het beste van en met een paar series van 13, 19 en 10 en 6 series van 1 bereikte hij de eindstreep. Theo bleef daar nog ver bij achter, meestal haalt hij de tegenstander nog wel ergens in maar met een hoogste serie van 14 en verder 8 poedels en wat los punten materiaal bleef hij steken op 51. Bert had een moyenne van 3.47 en Theo 2.21, voor Bert net voldoende maar voor Theo toch wel magertjes.
Het werd gezelliger en gezelliger en de derde partij kon beginnen, Henk tegen Piet, 160 libre tegen 180 kader. Vaak spannende partijen tussen de twee maar niet vanavond. Henk had veel last van zijn elleboog en kon eigenlijk niet goed vooruit en moest soms vreemde oplossingen verzinnen voor simpele ballen. Piet had het ook niet helemaal vandaag. Speelde soms degelijke series van 38, 33 en 26 maar toch ook veel simpele missers, toch ook wel gebrek aan concentratie en fouten bij de afstoot.  Theo moest steeds wat harder roepen bij het arbitreren want de gezelligheid nam nog meer toe!!! Henk kwam met letterlijk veel pijn en moeite tot 67 caramboles terwijl Piet zijn 180 had gemaakt. Aantal beurten was wat te hoog 22 is echt te veel. Eindstand Dubac 29 Vrijthof 26.
Na nog wat gebuurt te hebben reden we weer op huis aan en we waren netjes op tijd thuis. Beterschap Henk!