ut Twidde wint de topper tegen Mierlo

We draaien redelijk bovenin mee in de competitie, maar dat betekent dat we tegen de huidige koploper Mierlo niks meer mogen laten liggen. Zelfs nog 5 punten moeten inhalen om gelijk met hen te komen. Dat was de opdracht voor vanavond. Ditmaal weer eens in de basissetting, ook Jo was weer terug van vakantie en heeft zijn wandelstok weer voor de keu ingeruild.

Ditmaal mocht hij het bal openen tegen Bart van de Wijgert. Beide heren startten aarzelend. Kregen de ballen niet echt onder controle en het was dus steeds zoeken naar een goede oplossing. Pas in de 7e beurt kwam de partij van de grond met een serie van 19 voor Bart. Jo schrok wakker en antwoordde met 17 caramboles. Bart miste en Jo zet er meteen de sokken in met nog serie van 25 en maakte het uit in de 11e beurt met 39 caramboles. Bart sprokkelde nog 14 punten bij elkaar. Jo 9,09 gemiddeld en Bart 5,63. Een goed resultaat voor beide heren.

Aan Paul de eer om te proberen zijn nieuw bepaalde te maken caramboles te halen tegen Jan Noten, 130 tegen 120. Hij begon al goed door zijn opstoot te missen. Jan profiteerde direct met een serie van 22. Na weer twee missers van Paul, stond het na 5 beurten 15 – 57 voor Jan. Maar Paul liet het hier niet bij zitten. In de 6e beurt kreeg hij ze na wat fröbelen keurig langs de lijn en fabriceerde een mooie serie van 78! D’rop en d’rover! Maar Jan was inmiddels goed uitgerust, en gaf zich op zijn beurt ook niet gewonnen. 2 beurten later met series van 14, 12 en een slot van 37 trok hij de partij naar zich toe. 108 – 120 in 8 beurten. 15 gemiddeld voor Jan, en Paul heeft nu 2 nieuwe PR’s: 13,5 gemiddeld en een hoogste serie van 78. Chapeau voor beide heren!

Ook Jos moet flink aan de bak, is van 170 naar 220 gegaan, tegen Jos Verberne (180). Ónze Jos begon sterk, waar JosV niet echt zijn spel kon maken. En na 8 beurten stond onze Jos 80 – 25. Vanaf de 10 beurten begon JosV ook beter te beiljarten , en met wat kleine series en eentje van 62 kwam hij mooi terug in de wedstrijd, terwijl onze Jos ook wel bleef scoren, maarja, de kloof van 40 caramboles was maar net gedicht. Na 20 beurten was het 182 – 140. Beide heren zijn fanatieke duursporters, Jos te voet en JosV op het fietske, en ondanks dat de vermoeidheid begon op te spelen, maakte onze Jos met 6, 14 en 18 zijn 220 punten vol. JosV schudde ook nog even zijn benen los en maakte het nog spannend met 29 en in de nabeurt nog 6 caramboles, maar bleef hangen op 175 caramboles. Dit in 24 beurten.

Mooie wedstrijden, goed spel en spannend tot de laatste bal. Nu was het nog even rekenen wat nu de totale uitslag was. 30 – 27 en na even doorrekenen waren de 2 extra punten voor ons! Missie geslaagd! De 5 punten achterstand zijn ingehaald. Blijkt ook nog eens dat we met ons teamgemiddelde een 9,9 hebben gescoord.

Wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen hele fijne feestdagen te wensen en dat 2023 een heel mooi jaar mag worden voor ieders en in goede gezondheid!

Groet

Paul