Dubac wint de wedstrijd ondanks 2 verliespartijen

Een vreemde avond, 2 partijen verliezen en toch als winnaar naar huis, voorwaar het zijn vreemde tijden.
Theo trad aan tegen Ad en dat is voor Ad toch wel een complexe tegenstander. In de eerste wedstrijd van dit seizoen begon Ad geweldig met een serie van 29 om vervolgens totaal in te storten en dat was toen erg jammer. Van instorten was vanavond geen sprake maar daar was het beste toch wel mee vermeld. Ad begon met 4 en Theo reageerde met 10 en dat was meteen ook het beeld van de partij. Theo speelde geconcentreerd, niet groots maar met weinig fouten en met kleinere reeksen van 10, 13, 9, 8, 6 en nog wat klein sprokkelwerk werd Ad vakkundig naar een kansloze nederlaag gespeeld. Ad had nog een kleine serie van 11 maar er waren toch veel onverklaarbare missers en de partij was voor hem toch echt een drama. Hij kan veel beter en dat moet dan bewaard voor een volgende keer. 80 tegen 31 in 24 beurten leverde Theo nog de bonus op en voor Ad was het echt veel te weinig.
Bart had sinds lange tijd weer zijn Dubac pak aan, het paste nog, het nekje lijkt redelijk hersteld, het linkerhandje trilt nog wat maar we zijn weer los. Daar was dan ook alles mee gezegd. De partij sukkelde werkelijk naar het einde. Pas in beurt 11 produceerde Bart zijn eerste serie van 43 en kwam daarmee op een 73    43   voorsprong.  De partij viel toen weer stil, in beurt 18 was de tussenstand 97   56 voor Bart. Het niveau bij Bart was bedenkelijk. Harrie liet het er niet bij zitten en maakte goed gebruik van zijn kansen, hij maakte in beurt 19 een serie van 30 en de spanning was weer terug. In de volgende 3 beurten maakte hij er nog 24 en was de partij gedaan. Bart bleef achter op 109. Er is voor Bart nog veel werk aan de winkel om weer wat in vorm te geraken.
De laatste partij ging tussen Hein en Piet. Beide spelers hebben nieuwe moyennes gekregen en staan voor 170 in de boeken.
 Hein startte het beste en in 6 beurten had hij een behoorlijke voorsprong op Piet, 66   37. Voor Hein een acceptabel gemiddelde, voor Piet niet. Er slopen wat slordigheden in het spel bij Hein en Piet verkleinde zijn achterstand tot 108     104  in 12 beurten, er leek dus nog van alles mogelijk. Hein liet het niet zover komen. Zonder echt goed te spelen herstelde hij enigszins en had zijn 170 caramboles in 19 beurten bij elkaar. Piet bleef achter op 144. De eindstand was 25 tegen 30 en dus toch nog winst voor Dubac.
De avond was overigens wel gezellig en dat is uiteindelijk ook de bedoeling van een hobby.