Tja… wa zulle we ervan zegge….

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het eerste van de Babbel op het programma. Ieder met eigen vervoer, zodat er zeker geen concentratieverlies op zou treden door allerlei gezever onderwege. Jos kwam zelfs te voet, voor een optimale warming-up.

De Babbel maakte gebruik van super-sub Rob van Vroenhoven, vanwege ziekte Albert en kaderverplichtingen andere teamleden. Nou, dat was geen onverdeeld succes. Rob is altijd een geduchte tegenstander voor Paul geweest. Speelt netjes en is iets meer killing dan Paul. Ze begonnen beide goed aan de wedstrijd. Na 7 beurten 31 – 36, en toen stokte de trein voor de Paul, terwijl Rob rustig begon uit te lopen met series van 23, 14. Waar Paul niets meer tegenover kon zetten. Na 17 beurten haalde Rob de winst binnen, tegen 62 voor Paul.

Vervolgens mocht Jo aantreden tegen Cees van Loon. De eerste 9 beurten was er nog niet zoveel aan de hand, 41 – 34. Niet geweldig, maar als men wist wat er nog zou komen….. Beide heren bakten er helemaal niets meer van. Eenvoudige missers, slecht uitvallende ballen, touche’s. Pinda’s, worst en kaas werden aangesleept om van d’n honger niet om te komen… Hein gaat kilometervergoeding vragen bij de club, want dit was al zijn tweede partij die hij moest tellen… Uiteindelijk wist Jo zijn enige serie in de 32e beurt te plaatsen van 21 en besloot daarmee de partij af in een mooie positie langs de lijn…. Cees moest tevreden zijn met 82 caramboles. Het gemiddelde zullen we hier maar niet vermelden…

Na 2 mindere partijen was de eer aan Jos, om iets van onze glans als koploper te laten zien. Met kleine series van 13 en 11 nam hij een beetje voorsprong op Hein. 31 – 37 na 7 beurten. Met een mooie serie van 39 in de 8e beurt deelde Jos de eerste tik uit. Maar Hein antwoorde in de 10e beurt met 30 punten, zodat het toch weer even spannend werd.. Even, want Jos zette voor de tweede keer de sokken erin met een series van 33 en 24. Hiermee was het verzet van Hein gebroken. In de 17e beurt waren de felicitaties voor onze kopman, tegen 77 caramboles voor Hein. Mooi gemiddelde van 10, hier was geen calculator voor nodig..

Het was geen geweldige biljartavond, maar een zakelijke overwinning hoort er ook bij.
De derde helft met wat pintjes was duidelijk een gelijkspel. We kunnen 5 punten bijschrijven op ons conto en zijn mogen ons alvast opmaken voor het kampioenschap. Een puntje volgende week tegen Bellevue, is voldoende voor de champagne!

Gr

Paul