Superieure Jos Bierens Leidt Dubac 2 naar overwinning!

De Smis ademde weer biljarten, toen op dinsdag 11 september de drie C1-teams hun thuiswedstrijd speelden. In de confrontatie van Dubac 2 met D’n Babbel 1 was het duel van de beide kopmannen, Jos Bierens en Luc Mandiau een affiche om van te smullen. Jos kwam met missers in beurt 1 en 3 moeilijk uit de startblokken, terwijl Luc, een speler om met plezier naar te kijken, al een perfect uitgevoerde serie van 49 op de tafel legde: met 66 tegen 8 na 3 beurten had de sympathieke Belg het verschil van vijftig caramboles, die hij meer moet maken, al weggewerkt. Maar Jos liet zich niet uit het veld slaan, speelde zeer solide en zette zijn achterstand in de beurten 7 en 8 met series van 37 en 33 om in een voorsprong, ook omdat Luc geen concessies deed aan zijn manier van spelen en enkele aanvangsstoten,  met maximaal risico gespeeld, zag missen.

In de twaalfde beurt beëindigde Jos zijn beste partij van het lopende seizoen met een prachtig moyenne van 14,16. Omdat Luc met zijn moyenne van 11,08 twee caramboles te kort kwam voor de bonuspunten werd de puntenverdeling 15 – 6 in het voordeel van Dubac 2.

Eerder op de avond had Wim van Pelt met een moyenne van 5,26 tegen Ad Rommers (3,26) de volle winst binnengehaald en zo stond het na twee partijen 30 – 16. Opvallend in de eerste partij was het goede spel van Ad, die in de laatste tijd veel progressie boekt. Hij probeert elke bal te spelen op de juiste manier en verraste de biljartkenners aangenaam met zijn goed op tempo gespeelde verzamelstoten. De moyennestijging ten opzichte van het vorig seizoen van 2,27 naar 3,5 spreekt voor zich: Ad komt eraan.

In de laatste partij was het aan Jo Roest om “het karwei af te maken”. Tegenstander Jan Tegenbosch had daar echter heel andere ideeën over en zette Jo , vrolijk carambolerend met o.a. series van 16, 17 en 11, na 10 beurten op een schier onoverbrugbare achterstand: 75 tegen 23! Maar in beurt 11 liet Jo zien, dat hij zich niet als een mak schaap naar de slachtbank wilde laten leiden en kwam met een goed gespeelde serie van 24 weer enigszins in de wedstrijd. Na 15 beurten velde advocaat Tegenbosch het definitieve vonnis: 90 tegen 61. Moyenne van Jan 6,00 en van Jo 4,06.

Einduitslag van deze in prima sfeer gespeeld derby: 35 – 31 in het voordeel van Dubac 2.