Streekderby opnieuw in het voordeel van Bouwcenter van Hoppe

Net als een paar maanden geleden hebben de spelers van Bouwcenter van Hoppe opnieuw een overwinning behaald op het team van D’n Babbel/DAS Keukens uit Wintelre. Destijds werd met 8 – 0 gewonnen nu was de winst met 6 – 2.

Kees Castelijns (110) werkte vanaf beurt 1 aan een ruime voorsprong. Hij zag Albert Sol (110) op het einde van de partij nog wel wat dichterbij komen, maar toen was het verschil al lang gemaakt. Kees won in 14 beurten met een gemiddelde van 7,85.

Mede dankzij een serie van 62 caramboles kwam Leo Kanters (120) goed uit de startblokken. Na 8 beurten was de overwinning binnen. Ad van Mol (110) wist met een serie van 48 caramboles toch nog een redelijk gemiddelde te behalen. Uitslag 120 – 68 in 8 beurten.

Tussenstand 4 -0 in het voordeel van Bouwcenter van Hoppe.

Na de pauze kwam de partij tussen Johan Martens (160) en Hein v.d. Hurk (150) maar niet op gang. Met wat kleine series was de stand na 11 beurten 131 – 98 in het voordeel van Hein. In de twaalfde beurt leek Johan het met een serie alsnog uit te maken maar een kleine onoplettendheid liet hij de biljartballen in een ideale positie liggen. Hein profiteerde van dit buitenkansje en maakte de partij uit met een serie van 19 caramboles.

Zowel Piet van Dooren (160) als Tonny v.d. Meerakker (190) speelden niet hun beste wedstrijd. Ook hier kwam de partij maar niet op gang. Piet maakt in de 14de beurt de partij uit terwijl Tonny in de nabeurt strandde op 10 caramboles. Uitslag 160 – 180 in het voordeel van Piet.

Eindstand D’n Babbel/DAS Keuekens – Bouwcenter van Hoppe 2 – 6

 

Door deze overwinning heeft het team uit Duizel aansluiting gekregen met de middenmoot in poule 4. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg bedraagt de achterstand 5 punten op de nummer 4 in de tussenstand. Plaats vier geeft recht op het spelen van play-off wedstrijden later dit jaar.