Dubac 1 klopt hoogvlieger ’t Vrijthof.

Dubac 1 nam het dinsdag op tegen “t  Vrijthof dat 2e op de ranglijst stond en uit was op een goed resultaat.

Het begon voorspoedig voor de ploeg uit Oirschot; Jan van den Biggelaar, onlangs nog districtskampioen geworden in de 1e klasse libre, ging als een speer van start  ( 30 car. in 3 beurten) tegen Ep Visser die even moest passen. Jan bouwde gestaag zijn voorsprong uit en hoewel Ep in de laatste beurten de stand nog een draaglijker aanzien gaf, was na 17 beurten de verdiende winst voor Jan vd Biggelaar; 48-120.

Bas Vugts verving een zieke Theo Verwimp ( beterschap Theo ), Bas die nooit traint, moet nog steeds zijn goede moyenne uit vroegere tijden spelen nl. 250 car. GH. Een hele opgave zoals we dit seizoen zien en daarom nu zijn 5e wedstrijd om volgend seizoen een reeeler aantal te kunnen spelen.

Maar in biljarten is niets zeker, en na 6 beurten heeft Bas al 101 car. op het bord staan, tegen een verbouwereerde Nol van Stralen 15 car. Bas blijf regelmatig scoren en na 22 beurten wint Bas zijn partij; 250- 82.

Piet van Dooren neemt het dan op tegen de altijd onberekenbare Henk van de Leeden die dit seizoen sterk speelt. Maar na een rustig begin geeft Piet in de 5e beurt gas met een serie van 64 om  in de 6e beurt de turbo aan te zetten met een serie van 103, Henk heeft lang op de stoel moeten zitten en komt niet los, en in de 10e beurt wint Piet de Partij; 250 ( k3 ) – 70 libre.

Een 31-25 overwinning voor Dubac 1, dat zo ook Dubac 3 een handje toesteekt in hun titelrace.

Volgende week speelt Dubac 1 in Mierlo.

Grt. Hans Wintermans