Ruime overwinning van Ut Twidde op Geldrop 2

Rogier stond ons al op te wachten. Hij was bezig met het bouwen van de tribune. Heb m maar wat geholpen met aansjouwen van de stoeltjes voor de VIP-box.
Willie nam de stofzuiger, en toen dat allemaal was gebeurd kon de partij van Paul tegen Rogier van start gaan. Paul begon sterk, ook wel omdat hij goeie ballen kreeg aangereikt en had in 7 beurten 49 caramboles tegen 12 voor Rogier. Toen begon het bij Rogier te lopen en bij Paul stokte de trein. Bij 16 beurten had Rogier de stand teruggebracht tot 60 – 62. Toen viel het bij Rogier ook weer stil en kabbelde de partij voort. Rogier haalde als eerste de finish in de 25e beurt. Paul mocht nog proberen gelijk te maken in de nastoot. Dit bracht hij er goed van af. Met een slotserie van 16 caramboles sleepte hij er een gelijkspel uit. Helaas één beurt teveel voor een bonuspunt.

De volgende partij was die van Henk tegen Jo. Jo was uiteraard gebrand op een goed resultaat na zijn dramatische partij van vorige week. Nou, het was te zien. Peter, de arbiter, keurde geen enkele bal goed en werd na 10 beurten gewisseld. Paul nam het over bij een stand van 13 – 11. Dit had wel enig effect. Henk begon direct met een serie van 8 en Jo antwoordde met 11 caramboles. Vervolgens legde Henk nog wat kleine series van 15 en 17 op de mat. Maar Jo kwam ook steeds beter in zijn spel met series van 8, 11, 19 en met een klapper van 37 kwam hij op 95. Een beurt later maakt hij het uit met een slotserie van 15. 77 – 110 in 19 beurten. Voor beide heren een keurig gemiddelde.

Als klapstuk de partij tussen Peter en Jos. Peter begon goed vanaf de opstoot met een serie van 28. Da kan ik ok zei Jos, en antwoordde met hetzelfde aantal. Echter in het vervolg van de partij kon Peter zijn kwaliteit niet meer vertonen. Een serie van 8, 12 en 16 was te weinig voor zijn doen. Jos speelde ook niet zijn beste partij, maar vergrootte tijdens het verloop steeds zijn voorsprong. En door series van 20, 18, 16, 19, 22 en een slotserie van 16 bereikte hij na 16 beurten de 170 caramboles, tegen Peter met 80 punten.

Einduitslag: 24 – 34, daar kunnen we dik tevreden mee zijn!

Na afloop konden we aanschuiven bij de BBQ, shaslicks, satéh, hamburgers en spareribs volop! Dit hoort natuurlijk bij de VIP-box die ik mee had helpen opbouwen!

Gr.

Paul