“Reservespelers” leiden Dubac1 naar een 45 punten zege

Dinsdagmiddag; Telefoon in huize Visser. “Ik kan vanavond niet meespelen, lig met griep op bed. Probeer Jos maar of hij mee kan doen”. Dat was Piet van Dooren.  Dinsdagmiddag; Telefoon in huize Visser. “Ik kan vanavond niet meespelen, ben door mijn rug gegaan. Probeer Jo maar of hij mee kan doen”. Dat was Theo Verwimp. En zo stond Ep er even alleen voor in de strijd om de eerste plaats tegen het gevreesde Poedelvrees uit Vessem. Twee telefoontjes verder had hij al twee spelers van team 2 om zich heen vergaard. Zelf mocht Ep het spits afbijten tegen een immer onvoorspelbare Ad van Riet. Met ieder 95 caramboles voor de boeg startte Ad beter dan Ep, maar die vocht zich in het middenstuk met mooie series van 17 en 16 weer terug in de wedstrijd. Vanaf het moment dat  hij de aansluiting had gevonden, lukte er niets meer. Een gaatje voor achterom? Achterom!! Bal 10 cm. uit de hoek? Mis in de hoek!!! Mooie verzamelstoot? Achterelkaar!!! Tegen zoveel pech was Ep niet opgewassen en dacht Ad naar de overwinning te lopen. Maar op 2 punten strandde hij. Ep richtte nog een keer zijn rug en wist uiteindelijk met bonus de zege nog binnen te halen.  Ep 95. Ad. 93. Een gemiddelde van 4,13. Goed voor 15 punten.

Meestal doet ‘goed voorbeeld goed volgen’ , en zo mocht de eerst opgeroepen reserve Jo Roest het opnemen tegen Henk van Luytelaar. Met 3 poedels beginnen tegen een speler van Poedelvrees is over het algemeen geen goede basis voor een overwinning, maar gelukkig wist Henk niet te profiteren. Er ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd die bij beurt 12 een wending kreeg. Jo  Jo scoorde 34,10 en 18, waar Henk het bij 3,0 en 4 moest laten. ‘Het gat was geslagen’. Misschien wat te zelfverzekerd had Jo nog 4 beurten nodig om zijn partij met bonus te beeindigen. Jo 115. Henk. 68. Een gemiddelde van 6,38. Goed voor 15 punten.

Voor de slotpartij werd de tweede opgeroepen reserve Jos Bierens in de arena gebracht tegen Jos van Riet, de besnorde linkshander . Jos B. opende met 40, maar de van het kaderspel teruggekeerde Jos v.R. liet zien dat hij het libre nog niet is verleerd, en antwoordde met 29. Dit was overigens ook meteen het laatste wapenfeit van de Vessemnaar. Het grootste gedeelte van de tijd dat de partij duurde moest hij nl. op zijn stoel doorbrengen. De ontketende Jos Bierens liet geen spaan heel van de Vessemse aspiraties om aansluiting te vinden bij de subtop van de ranglijst. In slechts 7 beurten was ook deze ‘reserve’ de grote winnaar. Jo B. 230. Jos v. R. 40. Een gemiddelde van 32,85. Goed voor 15 punten.

Einduitslag: Dubac1  45. –  Poedelvrees 17.