Dubac2 wint in Hilvarenbeek

Deze week stond de uitwedstrijd tegen het ‘ Beekse” team van de Toerist op de rol. Hans Wintermans verving een niet geheel fitte Jo Roest ( beterschap Jo! ) Hans ( 115 car. ) speelde tegen Pieter Vriens ( 87 car. ). Met gedegen spel, zonder grote series. bouwde Hans een grote voorsprong op, en het leek een makkelijke zege te worden. Dan na een paar slordige beurten stokt de productie. Pieter rook zijn kans en met een tussensprint van 23 car is de wedstrijd weer open. In de eindfase herpakt Hans zich, en in iets te veel beurten weet hij toch te winnen, 75-115.

In de 2e wedstrijd neemt Jos Bierens het op tegen Henk Graumans, en staat voor de opdracht om het dubbele aantal caramboles te maken ( 230 tegen 115 ) met de de grote hoek erbij een hele kluif. Zeer energiek begint Jos aan zijn partij en in 6 beurten heeft hij al 80 car bijeen.Henk die het spel wat ruimer speelt kende een matige start.  Jos die vaak met groot spel moest beginnen komt steeds moeilijker op gang en als dan Henk wat beter in zijn ritme komt blijkt de opgave te zwaar. Henk wint in 17 beurten; 115-147.

Dan komen Adri Dijkmans ( 230 car. in het 57/2 ) en Henri v Roy ( 160 car libre ) aan de tafel. Henri die kneepjes van de serie americaine nog van Adri heeft geleerd is een geduchte tegenstander. Adri kende een slechte start en keek na 6 beurten tegen een 60-18 achterstand aan, dan moet je van ver komen. Maar dit deed Adri dan ook, de knop ging om. Met gedegen kader komt hij steeds beter in zijn spel en groeit ook het vertrouwen met als hoogtepunt een mooie serie van 81 die bijna in zijn geheel op de middellijn werd gespeeld . Henri die lang op de stoel had gezeten kwam er , ondanks enkele mooie aanvangsstoten, niet meer aan te pas. Met nog 50 caramboles te gaan zette Adri nog eens aan, hij liet de ballen poetsen en 2 beurten later was hij aan de finish. Een mooie prestatie, en goed voor 15 punten.

Een 33-27 overwinning voor Dubac 2 en hiermee stijgen we naar een keurige 4e plaats op de ranglijst.

Volgende afspraak is over 2 weken in Vessem ( Poedelvrees ).

grtz. Hans Wintermans