PK : Jo Roest districtskampioen 1e klas libre.

DF 1e kl libre 12-13

De finalisten met aan het hoofd kampioen Jo Roest (foto Greet Popken)

Op vrijdag 25 januari j.l. werd in cafe de Ster in Hoogeloon de districtsfinale eerste klas libre gespeeld (4,00 – 7,00). Het werd een districtsfinale met slechts vier deelnemers omdat er in de voorronde maar vijf spelers waren geweest die binnen de moyennegrenzen waren gebleven. Omdat van deze vijf deelnemers nog een speler had afgemeld, konden de vier overgebleven spelers de finale in 1 dag “afwerken”.

Van de vier finalisten was alleen Wim van Pelt (bv de Ster) een vreemde eend in de bijt, de overige drie spelers waren allemaal van onze vereniging. Jo Roest, Jo Janssen en Ep Visser gingen dus samen met van Pelt vanaf vrijdagochtend op zoek naar de districtstitel waarbij degene die als tweede zou eindigen in het kielzog van de kampioen mee naar het gewest zou mogen.

Uiteindelijk bleek Jo Roest het sterkste van dit kwartet. Hij won zijn wedstrijden van Jo Janssen en Wim van Pelt en verloor tegen Ep Visser. De vier punten en het eindmoyenne van 7,43 leverde de districtstitel op, een plaats in de gewestelijke finale en tevens nog eens promotie naar de Hoofdklasse libre. Op de tweede plaats eindigde Jo Janssen met eveneens 4 punten en een moyenne van 4,49. Janssen plaatste zich ook voor de gewestelijke finale. Wim van Pelt (2 p. en 5,80) werd derde en Ep Visser (2 p. en 5,09) werd vierde.