Johan Martens 6e in gewestelijke finale kader.

In cafe de Ram aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal werd onlangs voor het eerst de gewestelijke finale derde klas kader 38/2 (7,00-12,00) gespeeld. Voorheen werden de resultaten van de voorronden landelijk verwerkt, vanaf dit seizoen wordt dit op gewestelijk niveau verwerkt en mogen de acht sterksten strijden om twee tickets voor de nationale finale.

Een der deelnemers was Johan Martens lid van onze club, maar uitkomend voor de Brug uit Heeze en hij was als derde geplaatst in deze finale. Martens begon de eerste dag met een winst- en verliespartij. Na vijf van de zeven ronden was hij nog volop kanshebber omdat diverse spelers op dat moment 6 punten achter hun naam hadden staan. Op zondag werd er echter niet meer gewonnen waardoor Martens tevreden moest zijn met een zesde plaats in de eindrangschikking.

Winnaar Ton van Loon en de nummer twee Jan Liebregts (beiden 10 punten) plaatsten zich voor de nationale finale die van 22 t/m 24 februari a.s. zal worden gespeeld in het Overijsselse Hattem.

Dit is de eindstand van gewestelijke finale kader 38/2 3e klas.