Piet van Dooren achtste bij N.K. Topklasse libre in Winschoten

Afgelopen weekeinde nam Piet van Dooren deel aan de finale om het Nederlands Kampioenschap Topklasse Libre in sociëteit de Harmonie in het Groningse Winschoten. Onze clubgenoot was als zevende geplaatst in deze nationale finale Topklasse, waar de moyennegrenzen bij 35,00 en 60,00 liggen en de partijen over 350 caramboles gaan.

In de eerste ronde moest van Dooren aantreden tegen de als tweede geplaatste routinier Jacob Bergsma uit Losser. Beide spelers kwamen na 10 beurten een remise overeen. In de tweede ronde kreeg van Dooren de nog jonge Jordy Kanters uit Heeswijk-Dinther tegenover zich. De als eerste geplaatste speler van bv de Hazelaar uit Rosmalen won de partij met 161-350 na 5 beurten.

Op zaterdag begon van Dooren opnieuw met een nederlaag tegen de latere kampioen Kees Jong uit Zwaagdijk : 350-253. In de vierde ronde haalde Piet van Dooren een overwinning en na later bleek was dat ook de enige winst van het toernooi. Jeroen Schulte werd in 5 beurten geklopt met 270-350. In de 5e, 6e en 7e ronde moest van Dooren opnieuw een nederlaag slikken. Tegen de Graaf kwam van Dooren tot 239 treffers (5 brt), tegen Rob Schaap stonden er na 8 pogingen 75 treffers op het bord en tegen Hofland stokte de teller na 5 beurten bij 255 caramboles.

Van Dooren werd 8e, behaalde 3 punten en een eindmoyenne van 35,06. Kampioen werd dus Kees Jong uit Zwaagdijk die in de finale Jordy Kanters klopte. Beide spelers behaalden 12 punten, maar het moyenne van Jong was iets beter dan dat van Kanters.

Kijk hier voor de eindstand.