Ook bv Geldrop1 maat(je) te groot voor Dubac2

Ook tegen het in de subtop meedraaiende team uit Geldrop moesten de Dubac boys hun meerdere erkennen.

De, dit jaar, meer tegen  zichzelf dan tegenstanders spelende Jo moest aantreden tegen de toch op de derde stek geen hoogvlieger Wil v.d. Kerkhof. De trainingswedstrijden hadden hem goede hoop gegeven maar de wedstrijd bracht weer niets. Dertig beurten en dan maar 89 punten. In plaats van een gezellige pot biljarten, was deze partij een straf  om te spelen en om naar te kijken.  Dat Wil met de volle winst en bonus aan de haal ging was van secundair belang. Jo 89. Wil 80. een gemiddelde van 2,96. Goed voor 8 punten.

Wat beter dan Jo verging het Wim in zijn partij tegen ex glaszetter Henk Peeters. Door een paar mooie series bouwde Wim geleidelijk een voorsprong op, en lag de winst voor het grijpen. Een onbegrijpelijke actie van Henk en van de arbiter brachten Wim van zijn a propos. Henk maakte gebruik van deze stoornis en wist de partij toch nog in 21 beurten naar zich toe te trekken. Het positieve was dat Wim wel zijn bonus nog binnenhaalde. Wim 105. Henk 80. Een gemiddelde van 5.0 Goed voor 12 punten.

Dan de tegenwoordig goed in vorm zijnde Jos 170. 38/2 tegen de niet pijnvrije Berco Bruisten 100 libre. Met enkele mooie beurten liep Jos weg bij een traag opgang komende hevig kreunende Berco. Met deze libre/kaderspelende tegenstander weet je het maar nooit. En, zoals zo vaak, het geschiedde vandaag weer. Jos verreweg de betere speler. Berco gaat er met de winst vandoor. Maar ook nu weer haalde Jos de bonus. Jos 139. Berco 100. Een gemiddelde van 10,69. Goed voor 11 punten.

Einduitslag:

Dubac2   31.  –  bv Geldrop1  45

25 oktober de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Rond 50