Lijstaanvoerder de Hazelaar 1 komt met de schrik vrij.

Op donderdag 22 februari stond op het programma de wedstrijd tussen Bouwcenter van Hoppe en De Hazelaar 1 uit Rosmalen. De mannen uit Rosmalen zijn de trotse koploper in de tussenstand van poule 4, een zware klus voor de kadristen uit Duizel.
Kees Castelijns en Leo Kanters begonnen als eerste aan hun partij. Kees (110) tegen Piet de Jongh (160 57/2) en Leo (120) tegen Dennis Polman (170 57/2). Piet de Jongh begon sterk aan zijn partij maar gaandeweg de partij stokte de productie en Kees wist met kleine series steeds dichterbij te komen. Het resultaat hiervan was dat Kees na 13 beurten zijn 110 caramboles verzameld had, terwijl Piet op 107 caramboles bleef steken.
Leo Kanters beleefde een mindere avond. Met 104 caramboles in 14 beurten bleef hij ver verwijderd van zijn normale niveau. Dennis Polman won deze partij met 170 – 104.
Een tussenstand van 2 – 2.
Na de pauze kwamen Piet van Dooren en Johan Martens in de “Smis”arena. Geen gemakkelijke opgave voor beide spelers, Johan (160) speelde tegen Jordy Kanters (240 57/2) en Piet was gekoppeld aan Alex Ulijn (310 57/2).
Jordy Kanters begon met een serie van 61 van de opstoot en 27 in de tweede beurt. Johan keek op dat moment al tegen een grote achterstand. Maar zoals zo vaak wordt een goed begin niet gevolgd door een goed vervolg.
Gaandeweg de partij kwam Johan steeds meer in het spoor van Jordy om vervolgens in de 12e beurt met een slotserie van 44 caramboles de partij te winnen.
Het beste werd bewaard voor het einde van de avond. Alex opende sterk met 212 caramboles in 5 beurten, met een serie van 108 caramboles, terwijl Piet op dat moment 47 caramboles had. Na drie minder beurten van Alex, 0, 0 en 6 caramboles, kwam Piet terug met een serie van 86, waardoor hij er nog slechts 7 tekort kwam. De spanning in de partij was volledig terug. Alex maakte 89 van zijn 92 resterende caramboles zodat hij ook strandde in het zicht van de haven. Piet kon hier niet van profiteren en miste zijn carambole. Vervolgens maakte Alex zijn laatste drie caramboles. Voor Piet de taak om de resterende 7 caramboles te maken in de gelijkmakende beurt. Helaas miste Piet na 2 caramboles.
Eindstand Bouwcenter van Hoppe – De Hazelaar 1 4 – 4
Programma: 3 maart D’n Babbel/DAS Keukens – Bouwcenter van Hoppe