DE KOP IS ERAF

Mijn eerste wedstrijd voor Dubac.

Ik werd om 18.15 uur opgehaald door Ep. Vol goede moed en inspiratie reden we naar het “Groen Koffiehuis”. De overwinning van de middag in de Bond Kempische Recreanten Biljarters zat nog volop in mijn hoofd. Ik had die middag gespeeld tegen Jack van Hoof uit Middelbeers. Bij sommige van jullie wel bekend. Daar spelen we 20 beurten en had een gemiddelde van 3,5 .  Aangekomen in het Geldropse werd het team voorgesteld d.m.v. handen schudden.  Ik moest tegen Robbie van Engelen.

Robbie ging als een speer van start. Maar ik bakte er in het begin niks van. Er lag net een nieuw laken op. Ik kon er maar geen vat op krijgen. Naar gelang de wedstrijd vorderde kwam ik toch beter in mijn spel. Eindresultaat 74 voor Robbie en 75 voor mij. (Robbie baalde). De eerste 12 punten voor mij zijn binnen.

Vervolgens onze rots in de branding. Ep tegen Willy van Engelen. Ook deze wedstrijd liep eigenlijk niet zoals het moest. Willy gooide de ballen vaak uit elkaar. Ook hij klaagde ook over het nieuwe laken maar Willy had uit eindelijk toch gewonnen. Uitslag 105 voor Willy en 89 voor Ep. Dus ook 12 punten voor Ep.

Nu kwam onze matador (Hans) aan het groene laken. Ook Peter als een speer vertrokken in 5  beurten 47 caramboles. Hans in 5 beurten maar 4. Peter viel daarna hard terug en klaagde maar over het laken en de banden en werd steeds onzekerder. Hans niet uit het veld geslagen, na veel “werk”-biljart trok hij toch de partij naar zich toe. 95 voor Peter 95 voor Hans. (Hoef jij er maar 95??????)  Ook Hans haalde 12 punten. De uitslag was 32 – 36. Voor Dubac.

Niet slecht voor mijn eerste avond met Dubac op pad. Het was verder gezellig maar wel warm.

 

Groet.  Theo