Kader: Overtuigende winst voor BouwCenter van Hoppe.

Na een 3-5 nederlaag in de openingswedstrijd in Stein, heeft BouwCenter van Hoppe de draad goed op weten te pakken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Janssen de Jong/Maasoever bleek het Duizelse team duidelijk te sterk.

Voor de pauze maakte Frank Hommering een droom van een debuut bij van Hoppe. De Reuselnaar (serie van 84) snelde in slechts 5 beurten naar de finish en was hiermee veel te sterk voor Frans Venninckx: 130-57. Op de andere tafel waren de rollen echter omgedraaid. Hier bleek John Timmermans te sterk voor Bas Vugts. Onze Budelse clubgenoot, die vorig seizoen ongeslagen bleef, moest er deze keer al meteen aan geloven. In 14 beurten trok Timmermans de totaal stand al weer gelijk: 80-110.

Na het oppoetsen van het materiaal zorgden Piet van Dooren en Adri Dijkmans ervoor dat de eerste twee matchpunten bij de thuisclub terecht kwamen. Van Dooren liet Sjeng Cuypers (110) lang hopen op een goed resultaat maar kon de partij in de 15e beurt toch nog beslissen: 160-93. Op de andere tafel was er beduidend minder spanning. Adri Dijkmans was veel te sterk voor Wim Welten wat ertoe leidde dat het na 7 beurten al over en uit was voor Welten. Dijkmans soleerde, o.a. met een serie van 70, naar een vrij eenvoudige 160-15 overwinning waardoor van Hoppe met 6-2 triomfeerde.