Kader : BouwCenter van Hoppe neemt de leiding over.

Kaderteam BouwCenter van Hoppe heeft in een rechtstreeks duel met koploper de Oase een belangrijke slag geslagen. In de thuiswedstrijd die afgelopen donderdag in de Smis werd gespeeld bleken de Duizelse kadristen net iets te sterk: 6-2.

Voor de pauze namen de Duizelnaren al een veilige voorsprong. De kwaliteit van de partijen was niet om over naar huis te schrijven, maar de overwinningen van Bert Vermeulen (120-78 in 21 brt) tegen Martin Wildau en van Johan Martens (130-96 in 20 brt) tegen Hennie Kersten waren van harte welkom. Na de pauze gingen Adri Dijkmans en Piet van Dooren op zoek naar de bevrijdende winstpartij en die kwam er ook. Adri Dijkmans nam al snel een voorsprong, zag halverwege Heespelink terug in de partij komen, maar kon aan het einde precies op tijd de beslissende demarrage plaatsen (170-150 in 9 brt). Piet van Dooren leek ook zijn partij te winnen tegen Emile van Steenis, maar op 3 caramboles van de finish miste van Dooren een losband, waarna van Steenis de partij op het nippertje in zijn voordeel kon beslissen : 177-190 in 9 beurten.

Met nog 1 wedstrijd te spelen (uit tegen de Maasoever) neemt BouwCenter van Hoppe de koppositie over met een punt voorsprong op de Oase en het al uitgespeelde VOP uit Venray.

Het wedstrijdsheet.